Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 03

Lietuvių kalbos ir literatūros egzaminas man sukėlė depresiją

Praeitais metais laikiau lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą, kuris kaip ankščiau maniau sugriovė mano gyvenimą. Šis egzaminas sukėlė man gilią depresiją, aš ilgai tylėjau,...
Bausmės gresia ne tik platinantiems, bet ir įsigyjantiems tarnybos paslaptimi laikomas brandos egzaminų užduotis.
Egzaminas. / G.Savickio/BFL nuotr.

Praėjusais metais laikiau lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą, kuris sugriovė mano gyvenimą. Šis egzaminas sukėlė man gilią depresiją, aš ilgai tylėjau, bet po metų nusprendžiau ir aš pasakyti  NEC‘ui  „ačiū“...

Buvome pirmoji karta, kuri laikė naująjį egzaminą. Dvejus metus buvome bandomaisiais triušiais, kurių niekas negirdėjo. Aš dėkinga mūsų mokytojai, kuri sugebėjo mums parodyti, jog ši programa buvo įdomi, bet daugeliui per sunki. Eidama į egzaminą buvau užtikrinta, jog parašysiu gerą rašinį, vertą mažiausiai 80 proc. Klasėje rašyti man sekėsi tikrai puikiai. Visos procedūros sukėlė stresą, labiausias mane nuvylė draudimas įsinešti vandenį į egzamino patalpą, kai lauke tvyrojo karštis.

Pernai pamačiusi temas supanikavau ir nusivyliau, juk ten nebuvo nei patriotiškumo, nei meilės, nei vertybių temų. Tos temos ir 7 autoriai mane taip suklaidino, jog negalėjau susiimti. Po to nelemto egzamino žlugo visos viltys įstoti ten kur norėjau. Visus egzaminus išlaikiau daugiau nei 50 proc., tačiau to neužteko. Paskaičiavusi balus suvokiau – jeigu ne lietuvių egzaminas, būčiau įstojusi. Visiškai nusivylusi Lietuva išvykau studijuoti į užsienį, kur dabar man sekasi puikiai, studijuoju tai, apie ką visada svajojau, dėstytojai manimi žavisi ir nesuvokia, kodėl Lietuva atsisako tokių gabių jaunuolių.

Pamačiusi šių metų egzamino temas supratau, jog galėčiau puikiai atsiskleisti šiemetiniame egzamine ir įstoti Lietuvoje.

Liūdniausia, jog aš tokia ne viena, dauguma mano pažįstamų išvyko dėl to egzamino. Nes, jo neišlaikius, jau niekam nerūpėjo, kaip puikiai jie išlaikė matematiką ar biologiją. Aš nekalbu apie tuos, kurie išvyksta dirbti fabrikuose nesugebėję pabaigti mokyklos, aš kalbu apie talentingus, sumanius ir protingus mokinius, kuriems koją pakišo lietuvių kalbos egzaminas. Laimingi tie, kurie kaip aš rado atsarginį variantą, bet ar kas galvoja apie tuos, kuriems finansai arba kitos aplinkybės neleido išvykti? Galite teigti, jog „išlieka tik stipriausi“, tačiau kaip tai absurdiška. Juk Tėvynė mūsų atsisako tik dėl to, jog neįstengėm atlaikyti žvėriško krūvio. Emigracija plinta ne dėl žmonių kurie nemyli Tėvynės ir ją išduoda, bet dėl valdžios kuri negerbia piliečių ir pati juos varo iš Lietuvos.

Pamačiusi šių metų egzamino temas supratau, jog galėčiau puikiai atsiskleisti šiemetiniame egzamine ir įstoti Lietuvoje. Bet man jau nebegraudu dėl to. Juk mane įvertino svetur. „Ačiū“ NEC darbuotojams už jaunų žmonių gyvenimų griovimą, tęskite tai ir toliau, tik vargu ar po keliolikos metų bus kam laikyti egzaminus Lietuvoje. Aš myliu Lietuvą, kurioje gyvenau 18 metų, tik ar Lietuvai aš reikalinga? 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius