Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2014 04 23

Politika Utenoje su verslo prieskoniu: V.Putino ir A.Lukašenkos metodai

Esu Utenos tėvų asociacijos atstovė. Utenoje paskutiniu metu dažnai linksiuojama situacija apie Savivaldybės norą atsikratyti visų Utenos ugdymo įstaigų maitinimo paslaugos, perleidžiant ją į privačias rankas. Bet kokiomis priemonėmis, be aiškių argumentų yra ruošiama dirva privačiam maitintojui, kuris, tikėtina, jau laukia jam pritaikytų konkurso sąlygų ir laimėtojo statuso.
Tėvų labiausiai netenkina, kaip mokyklose maitinamos jų atžalos.
Vaikų maiinimas.
Temos: 2 Politika Utena

Esu Utenos tėvų asociacijos atstovė. Utenoje paskutiniu metu dažnai linksiuojama situacija apie savivaldybės norą atsikratyti visų Utenos ugdymo įstaigų maitinimo paslaugos, perleidžiant ją į privačias rankas.

Bet kokiomis priemonėmis, be aiškių argumentų yra ruošiama dirva privačiam maitintojui.

Bet kokiomis priemonėmis, be aiškių argumentų yra ruošiama dirva privačiam maitintojui, kuris, tikėtina, jau laukia jam pritaikytų konkurso sąlygų ir laimėtojo statuso.

Per parą iki Tarybos posėdžio, kuriame turėjo būti patvirtintas sprendimo projektas dėl maitinimo perleidimo privačiam sektoriui, 1000 žmonių pasirašė peticiją – prašėme išsamios analizės, aiškių pagrįstų argumentų, alternatyvų ieškojimo ir pabandyti šią sritį susitvarkyti patiems. Tarybos posėdžio metu meras nekreipė dėmesio į žmonių nuomones (nors Utenos savivaldybės gyventojų chartijoje deklaruojama kaip viena iš pagrindinių vertybių), auklėjo kitus tarybos narius, elgėsi taip, kad posėdžio įrašas mįslingai dingo iš archyvo.

Konstruktyvi diskusija su Peticijos komisijos nariais neįvyko, aiškiai buvo pasakyta, kad savivaldybės ir jai pavaldžių institucijų darbuotojai nenori nieko tvarkytis ir žiūrėti, pripažino, kad trūksta kompetencijos.

Rytoj, Tarybos posėdžio metu bus pateiktas sprendimo projektas, kuriame praktiškai visi pagrindiniai Peticijos reikalavimai yra netenkinami. Yra tikimybė, kad iškart bus siūlomas projektas konkurso sąlygų ruošimui. Politika mieste vykdoma Putino, Lukašenkos ir pan. stiliumi, tad tikėtina, kad bus nubalsuota taip, kaip kažkam yra paranku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius