Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 17 /18:13

Skaitytojo skundas. Ar turi teisę viešojo transporto kontrolieriai keleivio neišleisti iš autobuso?

Į Ikrauk.lt redakciją, pasipiktinęs viešojo transporto kontrolierių elgesiu, kreipėsi skaitytojas Justinas. „Nutariau, kaip ir kiti keleiviai, prabilti apie nederamą viešojo...
J.Kalinsko/15min.lt nuotr.
J.Kalinsko/15min.lt nuotr. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į Ikrauk.lt redakciją, pasipiktinęs viešojo transporto kontrolierių elgesiu, kreipėsi skaitytojas Justinas.

„Nutariau, kaip ir kiti keleiviai, prabilti apie nederamą viešojo transporto keleivių kontrolės darbą, nes VVT už kontrolierius atsakingas viršininkas nereaguoja į mano pateiktą skundą.

2013.12.10 18:30 val. atvykus į Vilniaus Licėjaus stotelę prie „Siemens arenos“, joje laukė keleivių kontrolės autobusas su mirksiukais. Kontrolieriai, pribėgę prie 26 autobuso durų, užblokavo iš autobuso išėjimus ir pareiškė, jog nieko neišleis iki tol, kol patikrins bilietus.

Išsiaiškinau, jog pagal įstatymus jie neturi teisės atvykus autobusui arba troleibusui į stotelę neleisti išlipti žmonėms jų reikiamoje stotelėje ir tai ne pirmas viešojo transporto kontrolierių ciniškas elgesys su keleiviais. Nors ir parodžiau neįgalumo pažymėjimą ir talonėlį, jie toliau išsidirbinėjo ir tempė laiką, kol galų gale iš autobuso leido išlipti“, – pasakojo skaitytojas Justinas.

Ikrauk.lt redakcija susisiekė su SĮ „Susisiekimo paslaugos“ Administracijos skyriaus vadove Ieva Šiaudkuliene. Gautas jos komentaras.

Apie 18:30 val. atvykus 26 autobusui į Licėjaus stotelę, buvo paskelbta keleivių kontrolė ir pradėtas tikrinti autobusas. Kontrolę vykdę pareigūnai turėjo patikrinti keleivių bilietus, kad įsitikintų keleivių kelionės teisėtumu, ir po patikrinimo visi keleiviai, kurie važiavo iki šios stotelės, išlipo iš viešojo transporto. Nei vienas keleivis nebuvo užlaikytas ar kitaip neteisėtai suvaržyta jų laisvė. Patikrinimas trunka iki minutės, nes kitaip autobusai ir troleibusai stipriai atsiliktų nuo grafiko. 

Vilniaus savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė Inga Simanonytė pakomentavo, jog vadovaujantis Keleivių ir bagažo vežimo taisyklių 16.3 punktu, keleivis privalo iki kelionės pabaigos turėti tinkamai pažymėtą/aktyvuotą bilietą ir pateikti jį vairuotojui ar keleivių kontrolę vykdantiems asmenims. Remiantis šių Taisyklių 45.5 punktu, kontrolierius turi teisę reikalauti, kad keleiviai vykdytų jo teisėtus nurodymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius