Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 05 /16:18

Skaitytojo skundas. Švietimo ir mokslo ministerija, kada studentams bus pervestos stipendijos?

Į Ikrauk.lt redakciją dėl neišmokėtos stipendijos kreipėsi studentas Nojus. „LEU (Lietuvos edukologijos universitetas) tikslines stipendijas dažniausiai perveda iki einamojo mė...
 Edgaro Anisimenko/BFL nuotr.
Edgaro Anisimenko/BFL nuotr. / BFL nuotr.
Temos: 1 Ministerija

Į Ikrauk.lt redakciją dėl neišmokėtos stipendijos kreipėsi studentas Nojus.

„LEU (Lietuvos edukologijos universitetas) tikslines stipendijas dažniausiai perveda iki einamojo mėnesio 27d., tačiau nors jau vasaris, pinigus už sausį matėme kaip savo ausis.

Nors dekanatas tikina, jog Švietimo ministerija neperveda pinigų, man, kaip studentui, nėra jokio skirtumo, kas vėluoja atlikti savo darbą. Žinau tik tiek, kad oru gyvi nebūsim.

Paskutinė stipendija buvo apie gruodžio 22 d., tad kaip paprastam žmogui, kuris nedirba, o dar tik mokosi, išgyvent be pajamų pusantro mėnesio, kai reikia mokėti už būstą, maistą ir kitus dalykus yra daugiau nei sudėtinga. Štai čia ir matomas visas gražumas ir pastangos į Lietuvos ateitį, o dar sako „jaunimas bėga“, „negerbia savo gimtinės, emigruoja“. Žinoma, svarbiausia, kad seimūnų kišenės papilnėjo dar beveik dvejais minimaliais atlyginimais“ – teigia studentas Nojus.

Ikrauk.lt redakcija susisiekė su Lietuvos edukologijos universiteto Akademinių reikalų direkcija. Gautas direkcijos doc. dr. Živilės Sederevičiūtės-Pačiauskienės komentaras.

Lėšas tikslinėms stipendijoms skiria Lietuvos švietimo ir mokslo ministerija pedagoginių studijų studentams kalendoriniams metams. Tik gavus lėšas yra paskiriamos stipendijos, todėl iš anksto jų nei skirti, nei pervesti universitetas studentams negali. Šiais metais lėšos dar nėra gautos. Universitetas yra pasirengęs stipendijas paskirti ir pervesti iš karto, kai tik jas gaus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius