Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 11

„Aldo dziudo“ – tarptautinis dziudo komandų turnyras Europos čempionui A.Baranauskui atminti

„Aldo dziudo“ turnyro organizatorių informacija Paskutinį rugpjūčio savaitgalį Lietuvos ir užsienio valstybių dziudo bendruomenė pagerbs iš Alytaus kilusį Europos čempioną Aldą...
Aldas Baranauskas
Aldas Baranauskas

„Aldo dziudo“ turnyro organizatorių informacija

Paskutinį rugpjūčio savaitgalį Lietuvos ir užsienio valstybių dziudo bendruomenė pagerbs iš Alytaus kilusį Europos čempioną Aldą Baranauską. Mūsų šalies istorijoje pirmuoju senojo žemyno nugalėtoju A. Baranauskas tapo Izraelyje, 1992 m. vykusiose U-21 pirmenybėse.

Lietuvos dziudo federacija tuomet žengė vos pirmuosius žingsnius, buvo finansiškai silpna, tad Aldas, kaip 1992 m. Lietuvos suaugusiųjų čempionato nugalėtojas, į Lietuvos atstovavimą Europos čempionate investavo savo santaupas.

Į Jeruzalę A. Baranauskas vyko vienas – treneris negavo vizos, gydytojo kelionei lėšų nebuvo. „Vienos kovos metu Aldui padėjo Izraelio medikas, talkino Austrijos, kitų šalių delegacijos“, – kelių dešimčių metų senumo įvykius prisimena Aldo brolis Nauris.

N. Baranausko teigimu, kitų šalių atstovai iš pradžių nesuprato, kaip šaliai gali atstovauto sportininkas be jokios palydos, tačiau jau po pirmosios kovos, kurią A. Baranauskas laimėjo per kelias sekundes, pasikeitė Europos čempionato teisėjų, dalyvių požiūris – apie alytiškį imta kalbėti ne su pašaipa, o su pagarba.

Ypatinga kova Jeruzalėje vyko su dabar garsiu Suomijos kovotoju, pasaulio taurės medalininku TimoPeltola, nemažiau įsimintina įsimintina – su Olandijos atstovu, vėliau Europos suaugusiųjų čempionu, pasaulio taurės nugalėtoju ir prizininku tapusiu Ben Sonnemans.

Aldo žygį Europos jaunimo pirmenybėse įamžino ir į Lietuvą atsiuntė Izraelio televizija. Šiandien šiuos kadrus jau galima surasti internete, taip pat ir kovą dėl 1992-ųjų aukso, kurioje A. Baranauskas nugalėjo Ghislainą Lemaire iš Prancūzijos, apie kurį vėliau dziudo pasaulis sužinojo, kaip apie Europos, pasaulio suaugusiųjų čempionatų prizininką.

Nedaug trūko, kad trispalvė 1992-aisiais pirmą kartą būtų suplazdėjusi ir pasaulio čempionate Argentinoje, tačiau dėl Lietuvos sporto funkcionierių kaltės  vizos A. Baranauskas negavo laiku.

Aldui per neilgą sportininko karjerą pavyko įrodyti kovotojo talentą. „Užsienyje iš 80 dvikovų A. Baranauskas laimėjo 78, iš kurių du trečdalius – pirma laiko“, – prisimena pirmasis kovotojo treneris Zenius Vencevičius.

Šalia auksinio Europos U-21 trofėjaus – kitų tarptautinių turnyrų medaliai, taurės ir, žinoma, juodasis diržas, dziudo tarptautinės klasės sporto meistro (5 danas) įrodymas.

Pirmą kartą rengiamas tarptautinis Aldo Baranausko (1972-2013) atminimo dziudo komandų turnyras „Aldo dziudo“  rugpjūčio paskutinį savaitgalį į Alytų sukvies U-21 amžiaus kovotojus iš Austrijos, Baltarusijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos, Lenkijos, Slovakijos, Slovėnijos ir Ukrainos.

Tarptautinis dziudo komandų turnyras ALDO DZIUDO – Europos čempionui Aldui Baranauskui (1972-2013) atminti:

RUGPJŪČIO 27-30 DIENOMIS

Alytaus sporto ir rekreacijos centre, Naujoji g. 52

Komandos dalyvės – Austrija, Baltarusija, Estija, Latvija, Lietuva, Lenkija, Slovakija, Slovėnija, Ukraina.

2014 m. TURNYRO PROGRAMA

27 d. Trečiadienį
Iki 18.00 val. Komandų atvykimas
18.00 val. Sportininkų svėrimas
19.00 val. Vadovų, trenerių, teisėjų pasitarimas

28 d. Ketvirtadienį.
Pagrindinė turnyro diena
12.00 val. Tarptautinio dziudo komandų turnyro ALDO DZIUDO atidarymas.

Programoje – specialus breiko šokių grupės BANZAI projektas KIMONO DANCE, turnyro ALDO DZIUDO muzikos himno premjera (muzikos autorius – Andrius Abromavičius, žodžiai – Stasio Baranausko), vokalistė Rimutė Vaickelionytė, pasaulio RC akrobatinių aviamodelių uždarų patalpų vicečempionas Donatas Paužuolis. Renginio vedėjas – Liudas Ramanauskas

12.30 val. Turnyro pradžia
16.00 val. Finalo kovos
16.30 val. Turnyro uždarymas
Apdovanojimai

29 d. Penktadienį
Sporto bazė, A. Matučio g. 14. 10.00 ir 16.00 val. Sportininkų treniruotės
30 d. Šeštadienį
Sporto bazė. A. Matučio g. 14. 10.00 ir 16.00 val. Sportininkų treniruotės
 

Varžybų logotipas
Varžybų logotipas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius