Šį savaitgalį Palangos Basanavičiaus gatvėje skambės kiek kitokia nei įprasta muzika. Centrinėje miesto gatvėje įsikūręs alaus restoranas visus miestiečius bei poilsiautojus kvies pasiklausyti netradiciniais instrumentais atliekamų melodijų. Savo kūrybos muzikos instrumentais visus susirinkusiuosius stebins muzikantas, kompozitorius Tomas Dobrovolskis.
T. Dobrovolskio kuriama muzika yra ypatinga - ji gimsta grojant netradiciniais ir iš pirmo žvilgsnio su muzika nieko bendra neturinčiais daiktais: popieriumi, vandeniu, vazomis, aliuminio vamzdžiais. Šį kartą žinomas muzikantas gros su alumi susijusiais daiktais. „Grosiu alaus skardinėmis, buteliais, bačkutėmis. Iš butelių esu pasigaminęs specialius skudučius, jais išgaunamas garsas puikiai tinka paįvairinti elektroninę, folk stiliaus muziką. Dar vienas mano paties sumanytas instrumentas - tai būgnas-barškutis. Būgno vidų pripildžiau alaus butelių kamšteliais. Labai originaliai barška", - pasakojo T. Dobrovolskis.
Muzikantas tiki, jog žmonės nenusivils reginiu ir namo grįš kupini tik teigiamų emocijų, žada kviesti visus alaus restorano lankytojus pabandyti muzikuoti kartu. Anot savo kūrybos muzikos instrumentais grojančio menininko, groti su alumi susijusiais daiktais - įdomus, bet nelengvas iššūkis. „Kadaise jau kartą bandžiau. Butelius pripildžiau vandeniu, nes alus putoja. Kad tinkamai suderinčiau garsus, išgaučiau reikiamą melodiją, teko išgerti nemažai vandens. Maniau, vandenlige susirgsiu," - juokavo T. Dobrovolskis.
Skambančio alaus bei kitų netradicinių muzikos instrumentų melodijų bus galima pasiklausyti alaus restorane „Alynas" įsikūrusiame alaus daryklos „Volfas Engelman" paviljone. Kiekvienas į jį užsukęs turės galimybę bent trumpam persikelti ir į tarpukario laikus - nusifotografuoti su to laikmečio rūbais bei atributika. „Inicijuoti ir remti visuomeninius, kultūros bei meno projektus mums nėra naujiena. Dar tarpukariu anuometiniai bravoro savininkai aktyviai dalyvavo tuometinės Laikinosios sostinės bei visos Lietuvos kultūriniame ir visuomeniniame gyvenime. Mes tęsiame gražią tradiciją", - teigė alaus daryklos generalinis direktorius Vytautas Meištas.