-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 22

Ar pasiruošę kitokiems filmams?

Spalio 21 d. Vilniuje prasidėjo jau ketvirtasis žmogaus teisių kino festivalis.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Spalio 21 d. Vilniuje prasidėjo jau ketvirtasis žmogaus teisių kino festivalis. Atidarymo pradžioje buvo pasakytas padėkos žodis visiems rėmėjams ir prisidėjusiems prie šio projekto dalyviams. Atidarymo metu buvo priminta, kad Vilnius išlaikė žmogaus teisių egzaminą, bet tuo pačiu buvo užduota ir retorinių klausimų: „ Ar kiti miestai išlaikytų šį egzaminą?“

Kaip ir kasmet šis festivalis ieško būdų, kaip žodžius „demokratija“, „pilietiškumas“ ar „pakantumas“ padaryti artimesnius ir lengviau suprantamus plačiam žiūrovų ratui. Šiemet „Ad Hoc: Nepatogus kinas“ pristatys 43 filmų programą, suskirstytą į 7 temas. Be jau tradicinės tapusių nediskriminavimu, lygioms galimybėms bei ekologinėmis (darnaus vystymosi) problemomis skirtų filmų programų, šiemet dalis festivalio filmų skirti nacionalizmui, skurdui bei moterų teisėms.

Atidarymo metu buvo pristatytas vienas iš už įvairovę prieš diskriminaciją programos filmų. Šioje programoje bus pristatyti net devyni filmai, kurių tema rasizmas, ksenofobija, neįgaliųjų ir homoseksualių žmonių diskriminacija.

Filmas „Du paradai, du pasauliai... viena Europa?“, kurį pristatė pats režisierius Rolandas Javornik,as priminė baisiausią šių laikų žmonijos liga – homofobiją. Ši liga pasižymi siauru požiūriu į gyvenimą, implantuota bloga nuomone, dėl kurios žūva kitokią pakraipą pasirinkę žmonės.

Filmas „Du paradai, du pasauliai... viena Europa?“ pasakoja apie keturis jaunus gėjus, kurie buvo išsiųsti išsiaiškinti situaciją kitose Europos valstybėse tam, kad būtų nuspręsta dėl parado vietos kitais metais. Deja, po Lietuvoje vykusio „Baltic pride 2010“ netyla homofobiški ginčai... Filmas parodė, kad kai kurios Baltijos šalių tautos dar nepasirengusios tokiems pasikeitimams, nepasirengusios plėsti savo suvokimo į platesnias pažiūras. Po atidarymo ceremonijos tarp svečių vyko diskusija apie filmą, kuri išsirutuliojo į temą apie lietuvių požiūrį į kol kas daugumai neįprastą dalyką: apie žmones, kurie myli tos pačios lyties atstovus. Mano nuomone, šis filmas atsako į daugelį mums kylančių klausimų, bet tuo pačiu gali sukelti ir nepasitenkinimą esama situacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius