Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 05

Artistų artistas Kostas Smoriginas „Artistuose“ pristatė naują kūrybą

„Artistų“ baras liepos 4d. savo klausytojams pristatė artistų artistą – Kostą Smoriginą. Dainininkas, aktorius, dainuojamosios poezijos pradininkas Lietuvoje koncerte...
Nuotraukos pavadinimas
Nuotraukos pavadinimas
Temos: 1 Artistas

„Artistų“ baras liepos 4d. savo klausytojams pristatė artistų artistą – Kostą Smoriginą. Dainininkas, aktorius, dainuojamosios poezijos pradininkas Lietuvoje koncerte klausytojams pristatė ne vien naują kūrybą, bet ir seniai klausytojų pamėgtas dainas.

Palyginus su „Meilės trikampio “ atliekamu repertuaru, naujoje autoriaus kūryboje juntama asmeniškesnė autoriaus pusė. Čia jis nebijo atsigręžti į kaip aktoriaus nueitą kelią: apdainuojamų vaidmenų tarpe, Makbetas iš Šekspyro „Hamleto“ ir Astrovas iš A. Čechovo „Dėdės Vanios“ spektaklių.

Jau nuo studentavimo laikų įvaldęs muzikos kompozicijos meną, Kostas Smoriginas pateikia Rimvydo Stankevičiaus eiles lyg jos būtų savos. Sodrus K. Smorgino balsas privertė poeziją suskambėti naujai, ko pasekoje buvo sukurtas netikėtas bendras darbas.

Klausantis aktoriaus dainų, autoriaus žodžiais tariant „verkšlenimų“, apnuoginamas pats gyvenimas. Atskleidžiami gyvenimo vingiai, kuriuose netrūksta jaunystės istorijų, sklidinų svajonių, vilčių bei šių svajonių žlugimo. Viskas pateikiama be pamokslavimų ir pamokymų. Klausytojas išvadas yra skatinamas padaryti pats.

Šios istorijos nelyginant neišvengiamos tragedijos, sukeliančios katarsį, minčių apvalymą. Nejučia dainose save atpažįsta ir jaunas, ir senas. Vyresni klausytojai melancholiškai prisimena jaunystę, tuo tarpu studentams pranašaujama ne rožėm klota ateitis. Juolab kas geriau pažįsta gyvenimo vingius už aktorius, K. Smorigino žodžiais tariant „praeina vaidmenys, praeina ir ateina/kaip šito amžiaus pergalės ir klaidos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius