-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 03

Atsargiai, robotai puola!

Nejaugi tikrai netolimoje ateityje visus mus pakeis robotai? Tai, kas mūsų laukia ateityje, perteikė anime režisierius Mamoru Oshii filme „Patlaborai“.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Nejaugi tikrai netolimoje ateityje visus mus pakeis robotai? Tai, kas mūsų laukia ateityje, perteikė pirmasis žinomo anime režisierius Mamoru Oshii ilgametražiniame filme „Patlaborai“. Tai vienas iš daugelio japonų režisierių filmų, kuriuos galėsite pamatyti gruodžio 3 d. prasidėjusiame „OTAKA anime dienos 2010“ festivalyje.

Filme „Patlaborai“ narpliojama žmogaus ir roboto konfliktų tematika. Netolimoje ateityje žmonės  darbui atlikti naudoja milžiniškus robotus, vadinamus „laborais“ (nuo angliško žodžio „labor“ – darbas). Netgi policija „robotizuota“  – tvarką mieste palaiko milžiniški mechanizmai. Bet robotai tampa nebevaldomi ir visas filmo veiksmas sukasi aplink vieną Tokijo specialiosios paskirties policininkų būrį, kuris mėgina išsiaiškinti robotų nepaklusnumo priežastį. Žiūrint šį filmą galima įžvelgti užslėptą politinę mintį ar globalinę problemą, kuri pateikta animacijos pavidalu. Gali net suabejoti, ar tokie filmukai kaip „Pokemonai“ buvo teisingai išversti į mūsų kalbą...

Daugiausiai juoko žiūrovams sukėlė animacinių veikėjų išraiškos ir intonacija atsakinėjant į paprasčiausius klausimus. Emocijų neperteiksi – tai reikia pamatyti. Taip pat juoko sukėlė ir vertimas: japonų kalba pasakoma apie penkiolika žodžių, o vertimui užtenka vos keleto. Tad tikrai dauguma, o gal net visi neatitraukė akių ir nuo subtitrų, nebent kiti juokėsi vien dėl to, kad juokiasi aplinkiniai.

„OTAKA anime dienos 2010“ vyks gruodžio 2–5 dienomis, tad turėsite puikią progą pamatyti kitus įdomius šio festivalio filmukus. Taip pat šio festivalio metu vyks papildomi renginiai, tokie kaip origami lankstymas, bus galima apsilankyti japoniško komikso manga kūrybinėse dirbtuvėse. Daugiau informacijos rasite festivalio puslapyje: otaka.lt.

VIDEO: Patlabor on Television - Opening

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius