-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 03

Barry Guy – pasakiškos džiazo improvizacijos Kaune

Balandžio 2-ąją Kaune svečiavosi visame pasaulyje žinomas, britų improvizacinio džiazo legenda vadinamas kontabosistas Barry Guy.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Kas vyksta Kaune

Balandžio 2-ąją Kaune svečiavosi visame pasaulyje žinomas, britų improvizacinio džiazo legenda vadinamas kontabosistas Barry Guy. Laikinosios sostinės menininkų namų sienas jis sudrebino virtuoziškomis, energija pulsuojančiomis melodijomis. Šiam savo amato meistrui talkino vienas žymiausių Lietuvos saksofonistų – Liudas Mockūnas.

19 val. prasidėjęs ir keletą valandų trukęs koncertas nepaliko abejingų. Sausakimša salė buvo tarsi užhipnotizuota lietaus lašenimą, vėjo ošimą, perkūno griausmą bei kitų stichijų šėlsmą primenančių melodijų. Viso pasirodymo metu maestro Barry Guy buvo užsimerkęs, giliai pasinėręs į apmąstymus ir veido mimikomis išgyvenantis kiekvieną kontabosu skriejančią natą. Po pasirodymo salėje netilo aplodismentai, tad Barry Guy ir jo scenos partneris Liudas Mockūnas grįžo į sceną ir atliko dar vieną trumpą, tačiau efektingą kūrinį. 

1972 metais britų džiazo legenda įsteigė garsųjį London Jazz Composers Orchestra, kuriame daugelį metų grojo Europos džiazo elitas – Deras Bailey, Paul Rutherford, Howard Riley, Trevor Watts, Evan Parker, Tony Oxley ir daugybė kitų. Už savo kompozicinius kūrinius Barry Guy pelnė Didžiosios Britanijos Karališkosios Filharmonijos Bendrijos apdovanojimą bei Choc de l’Année pagrindinį prizą Prancūzijoje. Išleidęs daugybę vinilinių bei kompaktinių plokštelių, muzikos kritikų labai gerai vertinamas Barry Guy pastaruoju metu dažnai koncertuoja solo ir duetuose. Jo muzikavimo spektras apima ne tik džiazo improvizaciją, bet ir barokinę muziką. Barry Guy yra dažnas svečias įvairiuose Europos muzikiniuose festivaliuose.

Taigi kauniečiai turėjo puikią galimybę išgirsti pasaulinę šlovę pelniusį savo srities profesionalą ir pamaloninti savo ausis nuostabiomis džiazo improvizacijomis. O tie, kurie nesuspėjo pabuvoti šio virtuozo koncerte, dar turi šansą tai padaryti. Sekmadienį, balandžio 3-ąją Barry Guy su grupe pasirodys Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius