Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 06

Daugiavaikės mamos į Vilniaus rotušę žengė raudonu kilimu

Daugiavaikių šeimų asociacijos MES ir Vilniaus miesto savivaldybės iniciatyva tris ir daugiau vaikų auginančios mamos šiemet Motinos dieną šventė anksčiau už kitas, o į Rotušę ž...

Daugiavaikių šeimų asociacijos MES ir Vilniaus miesto savivaldybės iniciatyva tris ir daugiau vaikų auginančios mamos šiemet Motinos dieną šventė anksčiau už kitas, o į Rotušę žengė raudonu kilimu. Gražiausi padėkos koncerto „Motinos meilei nėra ribų“ žodžiai ir melodijos skambėjo Toms, kurios, nepaisydamos nūdienos sunkumų ir iššūkių, sugeba būti ir geros mamos, ir savo srities specialistės, atsakingai augina jaunąją kartą ir dalina jai savo meilę iš visos širdies.

Tarp balsingųjų Artūro Noviko džiazo mokyklos auklėtinių pasirodymų mero Artūro Zuoko padėkos raštais buvo apdovanotos penkios daugiavaikės mamos. Audringais plojimais susirinkusieji sveikino Birutę Beinarienę, kartu su vyru Robertu išauginusią šešis vaikus, iš kurių penki pasirinko profesionalaus muziko kelią; trijų vaikų mamą Kristiną Krasnopiorovą, visą laisvą laiką ir jėgas skiriančią labdaringai veiklai; keturių vaikų mamą Airidą Drus, internetinės daugkartinių sauskelnių ir kitų vaikiškų reikmenų parduotuvėlės „Kukutis“ sumanytoją ir įkūrėją; penkių vaikų mamą Loretą Fokienę, kuri, nepaisydama likimo smūgių, visas savo atžalas garbingai augina viena; ir neseniai dvynukų susilaukusią, dabar jau penkių vaikų mamą Margaritą Kairytę-Jankauskienę, – ši moteris randa laiko ne tik gausiai savo šeimai, bet ir organizuoja vaikų vasaros stovyklas.

Pertraukos metu, gėrėdamiesi energingu flamenko šokėjų pasirodymu, visi renginio svečiai turėjo galimybę dalyvauti loterijoje ir laimėti koncerto rėmėjais tapusių neformaliojo ugdymo mokyklų įsteigtus metinius abonementus.

Didžiausia sėkmė nusišypsojo keturis vaikus auginančiai šeimai – ne tik laimėtoja tapusi dukrytė, bet ir kitos trys šios šeimos atžalos anglų kalbos mokyklėlę ateinančiais mokslo metais lankys nemokamai.

Antrąją koncerto dalį, skirtą daugiavaikių šeimų atliekamiems kūriniams, vainikavo netikėtas ekspromtas: salėje buvę mažieji žiūrovai įkalbėjo renginį vedusią aktorę Reditą Dominaitytę leisti ant scenos pasirodyti ir jiems. Taip mamoms nuskambėjo dar ne viena ilgai širdyje nešiota dainelė ir eilėraštis.

„Manęs dar niekas niekada nebuvo pakvietęs į panašų renginį“, – koncerto organizatoriams džiugiai dėkojo trijų vaikų mama Edita. Jos žodžiai – tarsi geriausias įrodymas, kad dėmesio mylimoms ir mylinčioms mamoms niekada nebūna per daug.  

Praėjusių metų rudenį įkurta Daugiavaikių šeimų asociacija MES siekia suburti darnias, visaverčiais žmonėmis vaikus auginančias gausias šeimas, kurios savo kasdieniais darbais ir poelgiais iškalbingai liudija atsakingą tėvystę. Vienas pagrindinių asociacijos tikslų – rūpintis kryptingu gabių vaikų, augančių daugiavaikėse šeimose, ugdymu ir sudaryti sąlygas gausioms šeimoms turiningai praleisti laisvalaikį.

2011 m. surašymo duomenimis, šalyje gyveno 1 mln. 67 tūkst. motinų, 22 proc. jų buvo daugiavaikės (pagimdžiusios 3 ir daugiau vaikų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius