Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Dzūkijoje jau dygsta delikatesiniai grybai – rudmėsės

Rudmėsė
Rudmėsė
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Dzūkijos miškuose dygstančios rudmėsės džiugina grybautojus. Tiesa, didžioji dalis grybų sukirmijusi, tačiau jų gausa negalima skųstis, o pasivaikščiojus kiek ilgėliau tikrai į...

Dzūkijos miškuose dygstančios rudmėsės džiugina grybautojus. Tiesa, didžioji dalis grybų sukirmijusi, tačiau jų gausa negalima skųstis, o pasivaikščiojus kiek ilgėliau tikrai įmanoma prisirinkti gardžiai vakarienei.
Rudmėsės kepurėlė rausvai oranžinė, pasitaiko su žalsvomis dėmelėmis. Lakšteliai priaugtiniai, rudai raudoni, grybas maloniai kvepia.  Lotynišku savo vardu šis grybas taip pat yra neeilinis: lactarius deliciosus, pirmasis žodis reiškia pieningumą, tas oranžines nekarčias grybo sultis, o antrasis, be abejo, gardumą. Auga vasaros pabaigoje ir rudenį  eglynuose, pušų jaunuolynuose, mėgsta slėptis tarp žolių. Tai I kategorijos valgomasis grybas. Vartojamas keptas, sūdytas, marinuotas.

Rudmėsė – tai tikras lietuviškas delikatesas, todėl verta kuo skubiau išsiruošti į mišką.


 

Rudmėsės
Rudmėsės
Rudmėsės
Rudmėsės
Komentarai
Temos rudmėsės
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
KALĖDINIŲ DOVANŲ GIDAS
Parašykite atsiliepimą apie Ikrauk.lt