Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 12

Dzūkijoje jau dygsta delikatesiniai grybai – rudmėsės

Dzūkijos miškuose dygstančios rudmėsės džiugina grybautojus. Tiesa, didžioji dalis grybų sukirmijusi, tačiau jų gausa negalima skųstis, o pasivaikščiojus kiek ilgėliau tikrai į...
Rudmėsė
Rudmėsė

Dzūkijos miškuose dygstančios rudmėsės džiugina grybautojus. Tiesa, didžioji dalis grybų sukirmijusi, tačiau jų gausa negalima skųstis, o pasivaikščiojus kiek ilgėliau tikrai įmanoma prisirinkti gardžiai vakarienei.
Rudmėsės kepurėlė rausvai oranžinė, pasitaiko su žalsvomis dėmelėmis. Lakšteliai priaugtiniai, rudai raudoni, grybas maloniai kvepia.  Lotynišku savo vardu šis grybas taip pat yra neeilinis: lactarius deliciosus, pirmasis žodis reiškia pieningumą, tas oranžines nekarčias grybo sultis, o antrasis, be abejo, gardumą. Auga vasaros pabaigoje ir rudenį  eglynuose, pušų jaunuolynuose, mėgsta slėptis tarp žolių. Tai I kategorijos valgomasis grybas. Vartojamas keptas, sūdytas, marinuotas.

Rudmėsė – tai tikras lietuviškas delikatesas, todėl verta kuo skubiau išsiruošti į mišką.


 

Rudmėsės
Rudmėsės
Rudmėsės
Rudmėsės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius