Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 06

Edita Mildažytė eksponuos savo kalėdinių žaisliukų kolekciją

Šv. Kalėdų išvakarėse, gruodžio 9 - 17 d. Interjero ir baldų centre „Klasikos namai” (Žirmūnų g. 70, Vilnius) rengiama Editos Mildažytės kalėdinių žaisliukų kolekcijos paroda. Tai unikali proga pamatyti žaislus, kurie daugiau nei dvidešimt metų buvo kaupti ir saugoti komodos stalčiuose.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Šv. Kalėdų išvakarėse, gruodžio 9 - 17 d. Interjero ir baldų centre „Klasikos namai” (Žirmūnų g. 70, Vilnius) rengiama Editos Mildažytės kalėdinių žaisliukų kolekcijos paroda. Tai unikali proga pamatyti žaislus, kurie daugiau nei dvidešimt metų buvo kaupti ir saugoti komodos stalčiuose.

Daugelį metų juos rinkusi Edita Mildažytė kolekciją vadina paprastai - žaidimu, vaikystės prisiminimų ir nuotaikų rinkiniu! Kolekcionuoti žaislus ji pradėjo atsitiktinai. Kažkada, kai vaikai dar buvo maži, vargas privertė prisiminti senus, pirmojo vyro vaikystės žaislus. Papuošę eglę pajuto, kaip jie ypatingą, šiltą namų nuotaiką perkelia iš kartos į kartą.

Trijų komodų stalčiai pilni trapių stiklinių kankorėžių, daržovių, gyvūnėlių, laikrodžių, kosmonautų, povandeninių laivų, namelių, varveklių, arbatinukų, kiniškų žibintų, populiarių multiplikacinių filmukų herojų. Pirmuosius žaisliukus į Lietuvą atvežė vokiečių kareiviai per I-ąjį pasaulinį karą. Seniausi kolekcijoje - stikliniai žaislai, pagaminti maždaug prieš šimtą metų, belgiški ir vokiški. Jie pūsti iš butelinio stiklo, gaminti rankomis, masyvūs.

Didžiąją kolekcijos dalį sudaro vėlesnių laikų žaislai, dažnam sukeliantys nostalgiškus vaikystės prisiminimus. „Ir aš tokį kažkada turėjau”, - tai frazė, kurią beveik visada išgirsta Edita, kai parodo savuosius. Edita nesikrausto iš proto, jei iki pilnos kurios nors rūšies kolekcijos trūksta žaislo. Dėl to ir nevadina savęs „pamišusia” kolekcininke, nors turi jų 800. „Kad ir kaip gaila, jei dūžta! Jų jokiu būdu negalima valyti. Jais belieka tik džaigtis, tokiais, kokie mums išliko”, - dalinosi mintimis apie kolekciją moteris. Savąjį rinkinį ji ėmė pildyti ieškodama pas žmones užsilikusių žaislų Suvalkijoje, nes tuose kraštuose buvo didesnė vokiečių kultūros įtaka.

„Senieji kalėdiniai žaislai - tai tikra klasika. „Klasikos namai” - tinkama vieta jų parodai. Mes labai džiaugiamės, kad Edita sutiko pas mus rengti ekspoziciją”, - sakė centro generalinė direktorė Almena Dankienė. Interjero ir baldų centras parodos laikotarpiu prekiauti kalėdinėmis dovanomis ir mielomis smulkmenomis pakvietė nedidelę krautuvėlę iš Užupio - „Alisos dovanėlės”. ,,Mes nekeičiame pasaulio – pasaulį keičiate Jūs, dovanodami mūsų dovanas“, – taip apie save kalba jos atstovė Loreta Grigaitė. Parodos ir centro lankytojams „Alisa” atsiveš dizainerės Jolantos Talaikytės sagių, kitų Lietuvos menininkų darbų – rankų darbo ir vienetinių kolekcinių porceliano lėlių, papuošalų, ispaniški NOA rankų darbo porceliano, jaukių  namų interjero aksesuarų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius