Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 31

Energingieji „Scorpions“ drebino Lietuvą (nuotraukos)

Klykiančios paauglės, galvas ritmingai judinantys apsaugos darbuotojai, kaukiantys iš laimės rokeriai ir niekaip nesibaigiančios fotoaparatų blykstės – visa tai gali reikšti tik vieną: legendiniai „Scorpions“ grįžo į Lietuvą su baigiamuoju koncertu.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Klykiančios paauglės, galvas ritmingai judinantys apsaugos darbuotojai, kaukiantys iš laimės rokeriai ir niekaip nesibaigiančios fotoaparatų blykstės – visa tai gali reikšti tik vieną: legendiniai „Scorpions“ grįžo į Lietuvą su baigiamuoju koncertu. Roko muzikos dievais vadinami Klaus Meine (vokalas), Matthias Jabs (gitara), Rudolf Schenker (gitara), James Kottak (būgnai), Pawel Maciwoda (bosinė gitara) neleido miegoti visam Vilniui.

Koncertą svečiai pradėjo mandagiai, vos kelias minutes vėluodami. Tačiau laukimas tik dar labiau įaudrino susirinkusią publiką, ir vos grupei pasirodžius scenoje salėje kilo didžiulis džiaugsmas, nenutilęs viso renginio metu. Scenos viršuje įsikūręs grupės būgnininkas plevėsuodamas savo šviesiais plaukais buvo tarsi roko saulė, švietusi žiūrovams ir rodžiusi jiems pavyzdį, kaip reikia šėlti. Jau seniai nebe jaunuoliai muzikantai mėgavosi kiekviena savo sukurta nata ir savo džiaugsmą dovanojo visiems besiklausiusiems.

Atlikę keletą savo hitų, grupės nariai lietuviškai pasveikino susirinkusiuosius ir dėkojo jiems už šiltą sutikimą. Muzikantai mielai bendravo su publika, siuntė oro bučinius ir dovanas (būgnų lazdeles, mediatorius) susižavėjusiems gerbėjams. Jų akis džiugino ir ekstravagantiška atlikėjų apranga: dėmesį traukė prigludusios odinės kelnės, vis keičiami marškinėliai su drąsiais užrašais („Rock and Roll forever“, „You kick ass“ ir kt.), demonstruojamos tatuiruotės ir įdomių formų gitaros – viena jų imitavo net raketų skleidžiamus dūmus. Jai skambant buvo atliktos tokios legendomis tapusios dainos kaip „Wind of change“, „Send me an angel“...

Minimalizmu alsuojanti scena padėjo legendiniams rokeriams dar labiau švytėti: atrodo, nereikėjo nei ypatingo apšvietimo, nei stebuklingų specialiųjų efektų – grupės nariai tiesiog savo muzika sugebėjo pavergti pilnut pilnutėlę „Siemens“ areną. Grupės vokalistas labiausiai džiaugėsi jaunaisiais roko gerbėjams ir nuoširdžiai dėkojo susirinkusiems.

Grupės veikla prasidėjo dar 1969-aisiais, tačiau šiuo metu jau rengiami atsisveikinimo koncertai, priverčiantys ašaras nubraukti ne vieną užkietėjusį grupės gerbėją. Artimiausias grupės „Scorpions“ koncertas numatomas Čekijoje birželio 3 dieną.

Nuotraukos: Lina Pankratjevaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius