Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 14

Giedrius Leškevičius: grupė „JOKE“ – mano išsipildžiusi svajonė!

Prieš keletą metų, balandžio pirmąją Lietuvos muzikinės scenos padangėje atsirado grupė skambiu pavadinimu „JOKE”. Apie grupę, jos skleidžiamas linksmas „bangas“, sėkmės receptą...
Grupė JOKE
Grupė JOKE

Prieš keletą metų, balandžio pirmąją Lietuvos muzikinės scenos padangėje atsirado grupė skambiu pavadinimu „JOKE”. Apie grupę, jos skleidžiamas linksmas „bangas“, sėkmės receptą bei įkvėpimus kalbamės su vienu iš grupės įkūrėjų – Giedriumi Leškevičiumi.

– Kaip atsirado grupė „JOKE“ ir jos pavadinimas?

– Mūsų pavadinimas nusako bemaž viską: kaip mes atsiradome, nuo ko pradėjome, apie ką mes kuriame ir kaip muzikuojame. Pradžia buvo prieš trejetą metų, 2011-ųjų balandžio 1 d. Tą juokų dieną ėmėme ir papokštavome – po vos mėnesį trukusio pasiruošimo su bendraminčiais surengėme dvylikos autorinių dainų koncertą. Atvirai tariant, koncerto datą žinojome anksčiau, nei turėjome programą. Turbūt dėl šios avantiūros ir šio pokšto grupės pavadinimas atsirado be ilgų ieškojimų – jis mums tiesiog „prilipo“.

– Kokią muzikinę žinutę siunčiate savo klausytojams?

– Smagiausia tai, kad angliško žodžio „joke“ šaknis skamba lygiai taip pat, kaip lietuviško žodžio „džiaugsmas„. Juokaujame, kad pastarasis žodis ir yra mūsų žinutė: džiaugsmas žodyne apibūdinamas kaip „didelio pasitenkinimo ir malonumo jausmas, linksmumas”. Grupės „JOKE“ tikslas toks ir yra: dainomis teikti pasitenkinimo, malonumo ir linksmumo jausmą aplinkiniams ir sau.

– Pastaraisiais metais grupei „JOKE“ iš tiesų sekėsi: laimėjote jaunų grupių konkursą „Broadway Star“, o iš kito prestižiniu laikomo  konkurso „Garažas„ išsinešėte bene vertingiausią prizą – albumo leidybą 2000 egz. tiražu. Ar turite savo sėkmės receptą?

– Mūsų sėkmės receptas – žmonės, kurie kartu muzikuoja. Visi mes esame pakankamai rimti ir solidūs, kol dirbame savo kasdieninius darbus. Ir visiškai pasikeičiame muzikuodami. Štai, mūsų bosistė Rasa – rimtos valstybinės įstaigos rimto skyriaus vedėja. Tačiau, kai ji vietoje klasikinio stiliaus kostiumėlio užsitempia odines kelnes, o į rankas paima bosinę gitarą – ją stebintys ir jos besiklausantys tiesiog negali nesišypsoti iš pasitenkinimo. Arba gitaristas Antanas. Jis bent dviejose srityse, plėtoja nuosavą rimtą verslą, tačiau kai uždainuoja falcetu – net ir kiti grupės nariai puola kvatoti. Būgnininko Jurijaus darbo metu atidžiai ir rimtai klausosi kolegijos studentai, o scenoje jis moka pavirsti tikru uraganu. Klavišininko Vainiaus studentai klausosi dar rimčiau – jis akompanuoja būsimoms lietuviškos estrados ir operos žvaigždėms Muzikos akademijoje. Beje, Vainius – vienintelis rimtas muzikantas visoje grupėje. Tačiau, kai jis užgroja su „JOKE“, rimtu veidu krečia tokius muzikinius pokštus, dėl kurių mes visi galime „nutrūkti nuo pavadžio“ visam vakarui. Na, ir aš pats gyvenime galiu pasirodyti gerokai rimtesnis, nei esu iš tiesų: žiemą – vedu rimtas (ir nelabai rimtas) televizijos laidas, vasarą – organizuoju skrydžius oro balionais ir  skraidinu keleivius, visus metus – vedu renginius ir muzikuoju su „džioukais“.

– Esate televizijos žmogus, kaip Jūsų gyvenime atsirado muzika?

– Turbūt taip jau yra iš prigimties, kad be muzikos neištveriu. Mano tėtis groja armonika, todėl ir aš, būdamas vos ketverių, su tėčiu jau stovėjau scenoje, grojau ir dainavau liaudiškos muzikos kolektyvuose. Vėliau jėgas teko išmėginti karaokės konkursuose, tapau Lietuvos, o vėliau – Pabaltijo karaokė čempionu. Tuomet kartu su Mia sudalyvavome televizijos projekte „Žvaigždžių duetai„ ir juos laimėjome. Bet visuomet norėjosi groti ir dainuoti su gyvo garso grupe, todėl „JOKE“ galiu vadinti išsipildžiusia savo svajone!

– Iš kur semiatės kūrybinių įkvėpimų?

– Mes su lengva ironija žiūrime į viską, kas vyksta aplink. Iš čia ir ateina įkvėpimas. Net ir žiūrint vieniems į kitus. Pavyzdžiui, naujausia mūsų daina – „Daina apie Rasą“ – nors sakome, kad ji nieko bendro neturi su mūsų bosiste, tačiau akivaizdu, iš kur atėjo įkvėpimas uždainuoti „Rasa, Tu pasileiski kasą ir lekiam šiandien į trasą...„

– Kokie Jūsų mėgstamiausi Lietuvos bei užsienio muzikos atlikėjai?

– Jeigu norite sužinoti, kas grupės kūrybai daro didžiausią įtaką – nepavyks... Vieno renginio, kuriame koncertavome, vedėjas pajuokavo: „JOKE“ muzika nepalyginama su niekuo. Jie yra „džioukroko“ pradininkai Lietuvoje“. Turbūt taip ir yra, nes visų mūsų muzikiniai skoniai labai įvairūs, o juos suplakus į darnią visumą, kiekviename mūsų koncerte galima paragauti tai saldaus, tai rūgštaus akustiškai elektrinio „džioukrokinio“ kokteilio.

– Ko palinkėtumėte savo klausytojui?

– Linkime neprisiragauti to kokteilio per daug, tačiau lengvai gurkšnojant, atrasti kažką savito ir apie save.

Artimiausias grupės „JOKE“ pasirodymas jau šį ketvirtadienį 20 val. ispaniškame restorane „Lizarran“ (Vilniaus g. 27).
Koncertas nemokamas!
Daugiau informacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius