Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 15

Grupės „Skylė“ koncertas – „kreivai ir linksmai“ (nuotraukos)

Sostinėje vykęs grupės „Skylė“ koncertas kvietė visus žiūrovus atsipūsti ir nuveikti ką nors lengvo bei neįpareigojančio.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Antradienio vakarą „Tamstos“ klube vykęs grupės „Skylė“ koncertas kvietė visus žiūrovus atsipūsti ir nuveikti ką nors lengvo bei neįpareigojančio.

Grupė „Skylė – kūrybinis sambūris, susikūręs Vilniuje 1991-aisias Lietuvos istorinio lūžio metu byrant Sovietų Sąjungai. Dar ištakose suformuluoti pagrindiniai principai – alternatyvios muzikinės ir poetinės minties, paremtos filosofija, mitologija ir istorija, sklaida – nepakito iki šių dienų. Grupės kūrybiniame bagaže jau 13 albumų, tarp kurių ir muzika reginiams-spektakliams.

Antradienio vakarą skambėjo linksmiausios ir žinomiausios „kreivų“ tekstų dainos. Gerbėjams gerai žinoma daina apie vampyrą fermerį Ernestą, studento, sėdinčio „ant ledo“, išpažintis dainoje „Žiema“, hipiškos svajonės apie moterį be chalato iš „10 000 nuogų mėnulių“, užvedanti „Kulka Dumdum“ bei pankuojantys „Ubagai“... Visos šios dainos grąžino į mūsų tėvų studentiškus laikus. Bet ne tik mūsų tėvai klauso „seno“ stiliaus dainų – jos taip pat mėgiamos ir tarp jaunimo. Tad vienas iš grupės narių suklydo koncerto pradžioje perspėjęs vaikus neraudonuoti dėl savo tėvelių.

Grupė „Skylė – tai energija trykštantis kolektyvas ir tuo galėjo įsitkinti visi vakaro žiūrovai. Aistė Smilgevičiūtė koncerto metu ne tik kelis kartus pakeitė savo aprangą, bet ir nepabijojo griebti gitarą į rankas ir parodyti, ką sugeba. O jei tai pavyko visai neblogai!

Kiekviena daina sulaukė vis daugiau ovacijų ir plojimų, o vakaro atmosfera vis labiau šilo. Tačiau brandus amžius arba nuovargis po sunkios darbo dienos daro savo, nes šokančių buvo vienas kitas, bet linguojančių į taktą ir tyliai niūniuojančių – netrūko. Kad ir kokia sunki būtų buvusi savaitės pradžia – grupė „Skylė“ leido atsipūsti nuo darbų ir „užkrovė“ nuotaikos bei energijos visai likusiai savaitei.

Nuotraukos: Ieva Varkojytė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius