-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 12 12

„Help Portrait“ – kitokios fotografijos diena Kaune (nuotraukos)

Gruodžio 10 dieną Kaune vyko tarptautinis socialinis projektas „Help Portrait”. Prekybos ir laisvalaikio centre MEGA, apie 60 savanorių šurmuliavo nuo pat ankstyvo ryto: kūrė laikinas fotostudijas, darbo vietas nuotraukoms retušuoti, spausdinti ir įrėminti.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 Kas vyksta Kaune

Gruodžio 10 dieną Kaune vyko tarptautinis socialinis projektas „Help Portrait”. Prekybos ir laisvalaikio centre MEGA, apie 60 savanorių šurmuliavo nuo pat ankstyvo ryto: kūrė laikinas fotostudijas, darbo vietas nuotraukoms retušuoti, spausdinti ir įrėminti.

Visą dieną atvykstančius žmones šiltai pasitikdavo „Help Portrait” komanda: kirpėjos ir visažistės rūpinosi įvaizdžiu, o savanoriai dalino šypsenas ir gerą nuotaiką. Mažuosius „fotomodelius“ drąsino ir su jais žaidimų kampelyje, pilname žaislų, knygelių ir spalvotų pieštukų, žaidė renginio pagalbininkai – fotografų ir savanorių vaikai.

Smagiausia renginio dalis - fotosesija. Mamos atvesti du broliukai strikinėjo prieš fotografo objektyvą vieni, kasdien besiginčijančios seserys fotostudijoje pamiršo visus ginčus, o viena gausi šeima išpildė seną norą nusifotografuoti drauge. Nedrąsūs Biržų vaikų namų gyventojai fotosesijos metu šypsojosi ir puikiai pozavo. Vaikų dienos centro „Užuovėja“ mergaites džiugino kirpėjų sukurtos garbanos. Keisdama aksesuarus ir skrybėlaites, fotografų ir savanorių komanda parodė, kokios gražios yra brandaus amžiaus damos. Viso renginio metu ore sklandė nuoširdumo, gerumo ir akimirkos grožio dvasia.

Kartu su fotografais fotosesijų dalyviai rinko gražiausias nuotraukas, stebėjo jų apdorojimą kompiuterio ekrane, spausdinimo ir rėminimo procesą. Visi apsilankiusieji išėjo nešini įrėminta nuotrauka ir kompaktiniu disku su fotografijomis.

Išvažiuojanti fotografų ir savanorių komanda nuvežė „Help Portrait“ projekto nuotaiką į Marijampolės Vaiko Tėviškės namus– čia įamžinti 96 vaikai, 10 „tetų“ ir 1 katinas. Kita komanda aplankė Atžalyno vaikų globos namus, kuriuose padovanojo portretus 25 vaikams.

Prekybos ir laisvalaikio centre MEGA įsikūrusioje studijoje vyko uždaro tipo „Help portrait“ renginys –  daugiavaikes šeimas, mamas ar tėčius su vaikais, vienišus ir socialiai remtinus žmones padėjo pakviesti mokyklų, darželių ir seniūnijų socialiniai darbuotojai, daug dirbo ir pati savanorių komanda, ieškojusi tų, kuriuos galėtų pradžiuginti. Nuo 9 iki 20 valandos čia apsilankė daugiau kaip 300 žmonių, buvo padovanoti 126 portretai.

Džiugu, kad šiemet pagausėjo ne tik savanorių, bet ir rėmėjų gretos – nemokamai patalpas suteikė prekybos ir laisvalaikio centras MEGA, net 6 kirpėjos atvyko iš Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centro, rašalu spausdintuvams pasirūpino CANON, fotopopierių ir kompaktinius diskus padovanojo UAB „ACME Baltija”, didžiąją dalį rėmelių dovanojo UAB „Ukmergės pramonės parkas“ ir prekybos centrų tinklo „Rimi Lietuva“ parduotuvė. Taip pat sulaukėme nemažai individualių rėmėjų pagalbos.

Tarptautinis socialinis projektas „Help Portrait” pasaulyje vyksta jau trečius metus. 2009 ir 2010 metais, 56 šalyse, 10574 fotografai ir 12654 savanoriai padovanojo 101596 portretus. Visi dalyvaujantys fotografai, stilistai, kirpėjai, makiažo specialistai ir savanoriai dirba be atlygio. Projektas paremtas laisva valia, juo nesiekiama materialinės naudos.
A. Aleksandravičiaus ir G. Gelbudos nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius