-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 09 02

Ilgai lauktas „Dub Mafia“ pasirodymas Vilniuje!

[gallery] Jau rytoj Vilniaus Loftą (Švitrigailos g. 29) sudrebins ilgai lauktas „Dub Mafia“ pasirodymas. Pradžia 22 val. ir organizatoriai įspėja nevėluoti, nes pamatyti bus...
[gallery]

Jau rytoj Vilniaus Loftą (Švitrigailos g. 29) sudrebins ilgai lauktas „Dub Mafia“ pasirodymas.

Pradžia 22 val. ir organizatoriai įspėja nevėluoti, nes pamatyti bus tikrai ką. Taip pat koncerto metu vyks konkursas „Kas didžiausias mafijozas?“, tad tikrai verta pasistengti galvojant, ką apsirengti. Visi, kurie negalės atvykti į pasirodymą Lofte, yra laukiami rytoj atvykti į Gedimino g. 9 „Coffee inn“, kur vyks „Dub Mafia“ pasirodymas.

Ši vasara „Dub Mafia“ nariams tikrai įtempta, vien šiomis dienomis jie jau spėjo aplankyti kelias šalis, tačiau 15min.lt pavyko gauti interviu iš gražiausios ir vienintelės „Dub Mafia“ merginos Evos Lazarus. Įdomaus skaitymo ir susitiksime jau  rytoj Lofte!

– Kaip galėtumėte apibūdinti „Dub Mafia“ stilių?

– Tai lyg žaibavimas. Nenuspėjamas ir žavingas gyvas pasirodymas.

– Galbūt yra kokia įdomi istorija, kaip atsirado jūsų pavadinimas?

– Pavadinimo istorija labai paprasta: visi mūsų nariai dievina dub ir reggae muziką, štai iš čia ir atsirado pirmasis žodis, o „Mafia“ todėl, kad mūsų visų santykiai yra labai šilti ir mes tikrai jaučiamės kaip šeima. Beje mūsų grupėje groja trys broliai, tai Aronas, Andrew ir Mattas.

– Ar yra atlikėjų ar grupių kurie padarė didelę įtaką jūsų kuriamai muzikai?

– Nėra nei vieno konkretaus. Mes dieviname bass muziką, tokią, kurią gali jausti krūtinėje ar savo plonojoje žarnoje. Jei atlikėjo ar grupės muzika turi ryškių bass muzikos elementų ir gerą ritmą, mes visi būname jų muzikos įkvėpti.

– Žinome, kad įrašinėjate albumą, kada gi jis turėtų pasirodyti?

– Mes pakeitėme albumo įrašymo taktiką. Seniau įrašinėjome albumą atskirai, tačiau tuomet muzika buvo negyva. Dabar dirbame visi vienoje patalpoje ir muzika tapo energingesnė.

Albumo data nusikėlė vėlesniam laikui dar ir dėl to, kad šią vasarą turėjome labai daug pasirodymų, mes net neįsivaizdavome, kad būsime tokie užimti, tačiau nesiskundžiu – turėjome pačią geriausią vasarą su daug kelionių ir nuostabių pasirodymų. Taigi, albumas pasirodys kitais metais, o kadangi laikas bėga taip greitai, dabar turime  dirbti labai intensyviai!

– Kaip jūs kuriate dainas? Susėdate visi kartu ar yra grupės narių kurie yra už tai atsakingi?

– Dažniausiai visi su savo idėjom susirenkame į „jam session“ ir žiūrime, kas gaunasi. Kartais dirbame poromis, ir vėliau pristatome likusiems nariams, kas pavyko. Yra nesuskaičiuojamai daug būdų, kaip galima kurti dainas ir mes stengiamės jų išmėginti kuo daugiau. Tai labai smagu!

– Ar yra vieta kur labiausiai norėtumėte koncertuoti?

– Manau, kiekvienas grupės narys išsirinktų skirtingą šalį. Mano svajonių šalis yra Japonija. Dievinu šią šalį ir jos kultūrą. Net mokausi japonų kalbos, tiesa kol kas dar galiu pasakyti vos kelis žodžius.

Toje šalyje muzikos scena labai įvairi. Jų „Top 10“ muzikos lentelėje gali pamatyti pop stiliaus dainą šalia sunkiojo metalo, o po jo dar ir nekomercinio hip hopo kūrinį. Tai mane labai žavi.

– Kokie jūsų grupės planai ateičiai?

– Mes dar esame palyginus labai jauna grupė, todėl dar turime ir galime sukurti daug šaunios muzikos. Mes visi mėgstame išbandyti vis naujus instrumentus, taigi, kuo daugiau naujovių tuo daugiau geros muzikos!

– Jeigu taip nesidomėtumėte muzika, ką dar norėtumėte veikti? Žinome, jog mėgstate siūti, tai gal norėtumėte dirbti mados pasaulyje?

– Galbūt, bet nemanau, kad norėčiau iš to uždirbti pinigus. Tai daugiau mano hobis. Mėgstu dėvėti savo siūtus rūbus pasirodymų metu, net jei jie ir būna kartais nepavykę, man nerūpi, man jie patinka nes juos pasisiuvau pati.

Na, o jei kada ir sugalvočiau imtis tokio verslo, tai norėčiau siūti kostiumus žmonėms, kurie juos dėvėtų festivalių metu, tai būtų daug smagiau, nei siūti rūbus žmonėms, kurie dirba ofisuose.

– Kokios muzikos šiuo metu klausotės?

– Labai įvairios, tai labai priklauso nuo nuotaikos. Dabar mėgstamiausia daina yra „The Roots“ – „Set sail“. Šią vasarą grojome su jais ir po to laiko negaliu atsiklausyti šios dainos. Taip pat labai mėgstu Katy B – „On a mission right now“.

– Gal galite atskleisti ką esate paruošę savo fanams Vilniuje?

– Tikrai grosime dainas „Danger“, „Breakneck“ ir  „Dub Specialist“. O visi kita bus staigmena! Niekada nebuvome Lietuvoje, todėl nekantraujame čia atvykti ir tikimės čia praleisti nepakartojamą laiką su smagiais žmonėmis. „Dub Mafia“ atvyksta į Vilnių su stipriu energijos užtaisu!!! Tad iki pasimatymo koncerte!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius