Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 01

Išrinkta gražiausia naktinė bažnyčia (nuotraukos)

Tradicinės kultūros šventės „Tebūnie naktis!“ metu fotografo Vytauto Kandroto pristatytoje naktinių bažnyčių fotografijų parodoje „Bažnyčių šviesa“ lankęsi vilniečiai bei miesto svečiai ne tik grožėjosi nakties skraiste apgaubtais bažnyčių siluetais, bet ir rinko labiausiai jiems patikusią bažnyčią.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Tradicinės kultūros šventės „Tebūnie naktis!“ metu fotografo Vytauto Kandroto pristatytoje naktinių bažnyčių fotografijų parodoje „Bažnyčių šviesa“ lankęsi vilniečiai bei miesto svečiai ne tik grožėjosi nakties skraiste apgaubtais bažnyčių siluetais, bet ir rinko labiausiai jiems patikusią bažnyčią. Susumavus parodos lankytojų balsus, paaiškėjo, kad gražiausia pripažinta Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčia – iš 1042 visų balsų, šiai nedidelei Kauno rajone esančiai bažnyčiai buvo atiduoti 263 balsai.

Antroje vietoje su 109 balsais liko Jiezno Šv. Arkangelo Mykolo ir Jono Krikštytojo bažnyčia, o trečioji vieta atiteko Kretingos Viešpaties apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčiai (97 balsai).

Naktinės parodos metu savo palankumą vienai ar kitai fotografijai buvo galima išreikšti įmetant bet kokio nominalo monetą į aukos dėžutę, stovinčią prie kiekvienos nuotraukos. Viena moneta prilyginta vienam balsui. Suskaičiavus visus balsus – aukas paaiškėjo, kad išreikšdami savo nuomonę parodos lankytojai paaukojo 358,46 litus. Daugiausiai buvo paaukota Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčiai – 82,70 litai. Visos surinktos aukos bus įteiktos fotografijose įamžintoms bažnyčioms.

Fotografijų parodą „Bažnyčių šviesa“ galima aplankyti virtualiai socialiniame tinkle Facebook profilyje „153 graži Lietuva“ (čia galite rasti ir visus balsavimo rezultatus) bei bus galima pamatyti Šv. Onos bažnyčioje iki Oninių šventės (liepos 31 dienos). Planuojama, kad dar šią vasarą paroda aplankys Zapyškį ir Jiezną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius