Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 18

Italijos estrados žvaigždė Toto Cutugno koncerto metu užtraukė „Tris milijonus“

Visi romantiškos muzikos mylėtojai buvo laukiami įspūdingame italų dainininko Toto Cutugno koncerte Klaipėdoje. 67 metų italų estrados legenda mūsų šalyje žada surengti net keturis koncertus, iš kurių pirmasis nustebino nevaržoma itališka aistra moterims ir meile įvairaus stiliaus muzikai.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Visi romantiškos muzikos mylėtojai buvo laukiami įspūdingame italų dainininko Toto Cutugno koncerte Klaipėdoje. 67 metų italų estrados legenda mūsų šalyje žada surengti net keturis koncertus, iš kurių pirmasis nustebino nevaržoma itališka aistra moterims ir meile įvairaus stiliaus muzikai.

Mažo miestelio žvaigždė

Toto Cutugno - Italijos dainininkas, dainų autorių ir kompozitorius. Būsima estrados žvaigždė gimė nedideliame Fosdinovo miestelyje, Šiaurės Toskanoje. Įdomu tai, kad tikrasis atlikėjo vardas yra Salvatore Cutugno. Dabar visuomenei žinomas kaip Toto, mažasis Salvatore karjerą pradėjo kaip būgnininkas, o vėliau susidomėjo akordeonu.

Sparčiai kildamas karjeros laiptais atlikėjas sudalyvavo ne viename konkurse ir ne po vieną kartą. Tai ir San Remo muzikos festivalis (dalyvauta trylika kartų, aštuonis - tapta prizininku), ir garsioji Eurovizija, kur atlikėjas tapo nugalėtoju su daina „Insieme: 1992".

Neliko kalbos barjero

Gausiai susirinkusią publiką apšildyti itališkos muzikos garsais buvo pakviestas iš įvairių muzikinių projektų žinomas lietuvis Mino. Atlikęs kelias dainininkas dėkojo susirinkusiesiems ir atviravo, jog jaučiasi ypatingai maloniai: „Oi, kaip gera dainuoti itališkai", - teigė Mino.

Šiam baigus pasirodymą įaudrinta publika nesiliovė plojimais kvietusi italų atlikėjo į sceną. Bene geriausią ir žymiausią kompozitorių pasaulyje pristatė koncertą remiančios grupės atstovės, kurios supažindino su žmonėmis, prisidėjusiais prie projekto įvykdymo.

Užgesus šviesoms į sceną įėjo muzikantai ir pats Toto Cutugno. Šį, gerbėjai iš karto pasitiko su gėlėmis. „Buonasera" ir „Labas vakaras" dar pirmosios dainos metu ištaręs svečias pats dėkojo susirinkusiems jau nebeišsirinkdamas kalbos: „Grazie" ir „Ačiū" nuolat skambėjo iš daininko lūpų. Neaiškumų nekilo ir nesuprantantiems itališkai, pastarieji galėjo džiaugtis vertėjos balsu po kiekvieno atlikėjo pasisakymo.

Įspūdingas šou

Drąsiai vaikščiodamas po sceną atlikėjas meilikavo: „O Dieve, kiek čia gražių moterų, - teigė jis, - Lietuvos ateitis" - tarė jis mažai mergaitei Alinai priėjus prie scenos su gėlėmis. Ir toliau žerdamas komplimentus dailiajai lyčiai atlikėjas joms dedikavo dainą. Savo meilę lietuvėms Toto Cutugno reiškė ir bučiniais, kuriuos gausiai dalijo dovanas nešusioms gerbėjoms.

Atlikėjas ypatingai žavėjosi ne tik mūsų krašto moterimis, bet ir uostamiesčiu. „Jūsų kalba labai graži. Kitame gyvenime atvyksiu į Lietuvą, Klaipėdą, ir susituoksiu su lietuve. Sekančiam gyvenime todėl, kad dabar turiu žmoną", - šmaikštavo T. Cutugno.

Renginio metu dainos taip pat buvo skiriamos atvykusiems italams, geriems draugams, jau anapilin iškeliavusiems muzikinės padangės šviesuliams. Koncerto metu atlikėjui gelbėjo jauna atlikėja Marina bei Vilniaus simfoninis orkestras, susilaukęs gausių atlikėjo pagyrų. Skambėjo tokios garsios dainos, kaip „L` Italiano", „Solo Noi", „Soli", „Donna", „Innamorati", „Insieme" ir kt.

Prevencinė akcija

Daugiau nei tris valandas trukusiame koncerte Toto Cutugno nemažai laiko praleido sėdėdamas. Kaip po to paaiškėjo, tai įveikto prostatos vėžio palikimas. Norėdamas išgelbėti vyrus nuo tokio paties lemties, atlikėjas ragino juos pasitikrinti ir tikino, jog dabar jaučiasi gerai: „Mano širdis ir mano siela yra kaip vaiko." Koncerto pabaigoje atlikėjas suintrigavo paskelbęs, jog atliks lietuvišką dainą. Atgailaudamas, jog žodžių neišmoko, nes tai be galo sunku, jis pradėjo ritmingai niuniuoti Vilniaus simforniniam orkestrui atliekant antrąjį Lietuvos himną „ Tris milijonus". Po pasirodymo atlikėjas dėkojo visiems prisidėjusiems prie to, kad įvyktų koncertas, ir kvietė į kitus pasirodymus.

Norintieji gyvai išvysti Toto Cutugno ir simfoninio orkestro pasirodymus laukiami gruodžio 19 d. Šiauliuose, gruodžio 20 d. Kaune ir gruodžio 22 d. Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius