Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Japonijos tradicijos pristatomos lietuviams, arba kaip gaminti tikrus sušius? (nuotraukos)

Įkrauk reporterio nuotrauka /
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Nors karštis vilioja leisti laiką gamtoje prie vandens telkinių su delne tirpstančiais ledais, tačiau kaip tik dabar, birželio 9-12 dienomis, yra galimybė apsilankyti Japonijos kultūros festivalyje ir bonsai parodoje Vilniuje.

Nors karštis vilioja leisti laiką gamtoje prie vandens telkinių su delne tirpstančiais ledais, tačiau kaip tik dabar, birželio 9-12 dienomis, yra galimybė apsilankyti Japonijos kultūros festivalyje ir bonsai parodoje Vilniuje.

Vilniaus „Litexpo“ parodų rūmuose prasidėjo VI-oji Tarptautinė bonsai ir suiseki paroda bei II-asis Japonijos kultūros festivalis, skirtas Lietuvos – Japonijos diplomatinių santykių atkūrimo dvidešimtmečiui. Į renginį atvyko menininkai iš keturių žemynų ir garsūs bonsai meistrai net iš 20 pasaulio šalių.

Ketvirtadienį vykusioje spaudos konferencijoje prisistatymo ir padėkos žodžius tarė parodos idėjos autorius ir organizatorius Kęstutis Ptakauskas, Japonijos ambasadorė Lietuvoje Miyoko Akashi. Čia trumpai apie save ir savo darbus papasakojo garsus Japonijos suši meistras Kensaku Yoshida, kuris savo demonstracijoje ketina parodos lankytojus supažindinti su visomis suši gaminimo paslaptimis, menininkė Yumiko Matsumoto, pristatanti tapytų kriauklių kolekciją, kuriai teko išgyventi žemės drebėjimą. Sugriautame pastate tarp lėkščių ir kitokių duženų dailininkė atrado savo visiškai sveikas tuo metu eksponuojamas parodoje kriaukles.

K. Yoshida suši meistro misija – keliauti po pasaulį ir rodyti tikrojo suši gaminimą ir kokybę, kurios dažnai pasigenda įvairiuose skirtingų šalių suši restoranuose. Taip pat K. Yoshida atskleidė tris pagrindinius šio patiekalo gaminimo principus: higiena, menas ir menas papasakoti. Tačiau kad ir kaip mums keistai atrodytų, bet geriausiai gaminti sušius gali tik geras vyras, kuris turi puikią iškalbą. Moterys prieš 200 metų, kai atsirado šio pateikalo gaminimas, gaminti negalėjo, nes jos naudodavo kosmetiką, o juk visas procesas turi būti ypač higieniškas.

Keturias dienas truksiančio festivalio metu vyks ne tik parodos, bet ir įvairių meno šakų demonstracijos bei praktiniai užsiėmimai, mokymai ir paskaitos. Iš Japonijos atvyko tradicinės muzikos ansamblis su vienu žymiausių japoniškos fleitos solistų Seizan Sakata ir garsi džiazo pianistė bei solistė Keiko Borjeson, kurie parodos lankytojams surengs nepakartojamus koncertus.

Tai puiki galimybė susipažinti su nepakartojamai subtilia Japonijos kultūra.

Nuotraukų autorė Marija Janonytė

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie Ikrauk.lt