-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 26

Jurga Šeduikytė – kerėtoja, pavergusi Kauną (nuotraukos)

Kovo 25-oji. Penktadienis. Klubas „Siena“. Maža, jauki, žvakių šviesoje paskendusi patalpa... Priekyje jos – dvi kėdės, du mikrofonai... Vis žvilgčioju į laikrodį, o salė darosi sausakimša. Ilgai laukta, elegantiškai pavėlavusi, scenoje aidint audringiems aplodismentais, pasirodo ji – Jurga Šeduikytė.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Kovo 25-oji. Penktadienis. Klubas „Siena“. Maža, jauki, žvakių šviesoje paskendusi patalpa... Priekyje jos – dvi kėdės, du mikrofonai... Vis žvilgčioju į laikrodį, o salė darosi sausakimša. Ilgai laukta, elegantiškai pavėlavusi, scenoje aidint audringiems aplodismentais, pasirodo ji – Jurga Šeduikytė.

Tiesiai iš Rusijos sostinės į Lietuvą atvykusi atlikėja trykšte tryško energija, optimizmu bei gera nuotaika. Vos tik įžengusi į sceną, ji atliko melancholišką, lig pat giliausių sielos gelmių kūną virpinantį Davido Lyncho kūrinį iš filmo „Mainholando kelias“. Publika sulaikiusi kvapą klausė šios dainos, o nuskambėjus paskutiniems jos akordams, nugriaudėjo griausmingos ovacijos.

Šiek tiek pašmaikštavusi, Jurga į sceną pasikvietė jai pritariantį gitaristą Romą Rainį. Drauge jie atliko „Angelus“, „Aš esu tik, jei tu esi“ ir pavasariu dvelkiančią dainą „Tyliai“. Po šių kūrinių dainininkė su publika pasidalino įspūdžiais apie gyvenimą Maskvoje: „Ten visi taip skuba, lekia, jog pastebėjus vieną skubantį, gali būti tikras, kad tau pro šalį praėjo mažiausiai trys.“ Jurga Šeduikytė buvo kaip niekada atvira, mielai atsakinėjo į publikos jai užduotus klausimus ir netgi ragino jos klausti kuo daugiau.

Salėje nuskambėjus „Trouble“ ir „Smėlio žmonėms“, atlikėją pasiekė keletas popierinių servetėlių su gerbėjų klausimais. Vienas jų – kokie jūsų ateities planai Maskvoje? Jurga nusišypsojo ir tarė:  „Maskvoje dar gyvensiu keletą metų. Rudenį, jei pasiseks, planuojame ten surengti koncertą. Tačiau vasarą praleisiu Lietuvoje.  Ji bus skirta kūrybai. Tiesa, jau esu sukūrusi vieną dainą rusų kalba.“

Koncertui artėjant link pabaigos, publika atrodė gerokai įsijautusi, svajinga, nuoširdžiai plojo pritardami iš Jurgos lūpų skambančiai „Instrukcijai“ bei paskutine vakaro daina turėjusiai būti „Nebijok“. Kaip ir buvo galima tikėtis, publika atlikėjos taip lengvai nepaleido – vos tik ji ir Romas Rainys paliko sceną, publika atsistojusi plojo ir prašė sugrįžti. Atlikėjai neliko nieko kito, kaip tik vėl žengti į sceną ir pademonstruoti savo balso tembro variacijas. Šypsenomis pasipuošė tiek jaunosios, tiek vyresniosios kartos žmonių veidai.

Taigi, Jurga Šeduikytė į Kauno klubą „Siena“ grįžo energingai, žvaliai, nuotaikingai ir pažadėjo, kad jau visai greitai savo gerbėjus nudžiugins nauja programa.

Įkrauk.lt reporteriai jau nekantrauja! O jūs?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius