Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 26

Ką nuveikti vasarą? Ieškoti vaiduoklių! (nuotraukos)

Net ir vilniečiai, kiekvieną dieną vaikštantys senamiesčio gatvelėmis, ne visada pastebi dėmesio vertus dalykus. Net ir jie ne visada žino, kaip ir kada atsirado koks nors pastatas ar kurioje miesto vietoje vyko svarbūs, lemtingi, o galbūt net mistiški įvykiai. Norintys sužinoti, kas ir kaip, turi galimybę apsilankyti teminėse ekskursijose. Jų galima rasti įvairių: romantiškų meilės istorijų ekskursijos, pasižvalgymai po Vilniaus požemius, po vandens tunelius ar žygis po apleistus karinius bunkerius. Pasirinkti tikrai yra iš ko. Tad kodėl prasidėjus vasarai nesusipažinti su savo miestu ir nepamatyti jo iš kitų pusių?
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Štai vėlų penktadienio vakarą prie paminklo karaliui Mindaugui susirinko 16 žmonių, pasiryžusių sekti paskui gidės Vidos rankose laikomą žibintą ir Vilniaus gatvėse ieškoti vaiduoklių bei klausytis jų istorijų. Pasivaikščiojimas truko apie dvi valandas, kurio metu susirinkusieji apėjo beveik visą senamiestį: pirmoji istorija papasakota ant Neries kranto prie Mindaugo tilto, o paskutinė prie Aušros vartų. Visos ekskursijos metu palaipsniui temo, o gidės pasakojamos istorijos tapo vis kraupesnės.

Gidė Vida pasakoja, kad į temines ekskursijas žmonės eina entuziastingiau, nei į įprastas apžvalgines. Yra ir tokių, kurie užsikabina už vienos teminės ekskursijos ir eina į visas kitas. Teminių ekskursijų pliusas – ne sausa informacija, o įdomios, negirdėtos ir intriguojančios istorijos. Žmonės lengviau įsimena vietas ir pastatus, kai klauso tokių istorijų. Teminių ekskursijų populiarumas nenuginčijamas: gidės teigimu, žmonės net šalčiausiomis žiemos dienomis nebijojo išlįsti ir vaikščiodami po sostinės senamiestį ieškoti vaiduoklių.

Pažintis su įdomiomis asmenybėmis, mistiškais įvykiais ar mitais bei legendomis gali būti puiki alternatyva tiems, kuriems jau atsibodo įprastos pažintinės ekskursijos. Teminės ekskursijos – tai puiki pramoga ir tiems, kurie nespėja ar negali kažkur išvažiuoti vasarą: vakarinis pasivaikščiojimas po senamiestį neverčia važiuoti svetur tam, kad pamatytum kažką naujo ir pažintum savo miestą iš kitų pusių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius