Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 10

Kaukazo aviganis Boras – žmonių draugas (nuotraukos)

Šuo ir žmogus bendradarbiaudami sukuria ypatingą ryšį, tokio ryšio, kokį sukūrė Rolandas ir Boras, vertėtų pavydėti daugumai šunų šeimininkų.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Kaukazo aviganis

Šildant pavasarinei saulei Laisvės alėjoje Kaune nenustebkite išvydę porą draugų – didžiulį gauruotą Kaukazo aviganį Borą ir jo šeimininką Rolandą. Šie draugai kartu stovyklauja, iškylauja ir vaikšto viešose vietose.

Nors mūsų mieste nėra labai daug uždarų vietų, kur būtų galima nueiti kartu su šunimi, atkaklusis šeimininkas jau pabuvojo daugumoje gyvūnų prekių parduotuvių, prekybos centrų, gėrė kavos kavinėje „Coffee Inn“, kur įleidžiami ir gyvūnai. Dvejų metų meškinu Boru grožėjosi ir į vidų kvietė miesto senamiesčio parduotuvių šeimininkai. Kodėl nepakvietus, jei šuo elgiasi paklusniai ?

Nors šuo įvardijamas kaip agresyvios veislės ir jo paskirtis – teritorijos sargavimas, šeimininkas Rolandas leidžia visiems norintiems paglostyti savo šunį. Šis šuo nuo mažens išmokytas pasitikėti žmonėmis viešose erdvėse, elgtis draugiškai su vaikais ir svetimais praeiviais. Kad negąsdintų bijančių žmonių Boras visada dėvi antsnukį, o šeimininkas yra įsigijęs visus šiam šuniui laikyti reikiamus dokumentus. Tai yra būtina turint šios veislės šunį.

Kaukazo aviganiams labai svarbūs jaunystės potyriai, todėl nuo pat mažens šis šuo buvo pratinamas prie šunų gaujos dresūros mokykloje „Reksas“. Tuo pat metu namie Boras mokėsi elgesio taisyklių. Kieme žaisdavo su kaimyninių kiemų vaikais, pamėgo būti kartu su jais. Boras mėgo, kai namiškiai jį nešiodavo, nors mažylis ne taip jau mažai ir svėrė.

Šiandien užaugęs Boras yra tikras šeimos narys. Tai nutiko dėl šeimininko Rolando, kuris nors ir būdamas labai užsiėmęs, kasdien po darbo randa laisvo laiko nuvažiuoti iki dresūros aikštelės ar iki Kauno miesto centro, kad pabūtų porą valandėlių su savo mylimiausiu augintiniu.

Šuo ir žmogus bendradarbiaudami sukuria ypatingą ryšį, tokio ryšio, kokį sukūrė Rolandas ir Boras, vertėtų pavydėti daugumai šunų šeimininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius