-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 22

Kaunas alsuoja Viduramžių dvasia (nuotraukos)

Kaunas – vienintelis Hanzos sąjungos miestas Lietuvoje, kuriame šiomis dienomis vyksta tarptautinės 31-osios Hanzos dienos. Į šventę suplūdo tūkstančiai svečių iš visos Lietuvos ir užsienio.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Kaunas  – vienintelis Hanzos sąjungos miestas Lietuvoje, kuriame šiomis dienomis vyksta tarptautinės 31-osios Hanzos dienos. Į šventę suplūdo tūkstančiai svečių iš visos Lietuvos ir užsienio. Keturias dienas Kaune šurmuliuoja minios žmonių, vyksta gausybė koncertų, veikia parodos, o pagrindinis šventės akcentas – Viduramžių miestas, įsikūręs Senojoje Nemuno prieplaukoje.

Viduramžių miesto vartus saugo riteriai ir į jį galima įeiti tik paaukojus pinigų. Patekus į vidų, jame galima rasti apsčiai įvairių pramogų: amatininkų dirbtuvės, riterių kovos, jodinėjimas žirgais, kiaulių lenktynės, linčo teismai, taip pat galima sužinoti savo likimą pas ateities būrėją, pašaudyti iš lanko, arabesko ar net gauti indulgencijos raštą.

Šventės vietoje tvyro išskirtinė atmosfera. Įžengus apima jausmas, kad patekai į tikrus Viduramžius, nes tokie akcentai, kaip dekoracijos, šventės dalyvių rūbai, senovinių amatų demonstravimas bei to laikmečio pramogos atkuria senovinę nuotaiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius