-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 12 03

Kauniečiai kviečiami į Vilijos Kneižytės grafikos parodą „Alef“ (nuotraukos)

Kauno centre, kavinėje-vyninėje „Taškas A”, Laisvės al.93 2011 m. gruodžio 03 d. šeštadienį 18 val. bus atidaryta grafikės Vilijos Kneižytės darbų paroda „ ALEF”.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Kauno centre, kavinėje-vyninėje „Taškas A”, Laisvės al.93 2011 m. gruodžio 03 d. šeštadienį 18 val. bus atidaryta grafikės Vilijos Kneižytės darbų paroda „ ALEF”.

Menininkė, kurianti jau daugiau nei tris dešimtmečius, savo jubiliejinę, XX – ąją personalinę parodą pradeda lyg ir iš naujo, nuo pirmosios raidės: A (Alef).

Jau keletą metų mėnininkės domėjimasis senosiomis kultūromis, pirmaisiais rašytiniais šaltiniais, kurie persipynę su mistika, ženklais, atvedė prie taro, hebrajų (ivrito) kalbos. Tai ne tik pirmoji, iš 22 abėcėlės raidžių, bet ir jos skaitinė reikšmė (gematrija) yra 1. Taro kortose tai juokdario, kvailio korta, dar vadiname 0 (nuline).

Vilija Kneižytė gimė 1957 m. Kaune. 1981 m. baigė Vilniaus dailės institutą, kur įgijo grafikės specialybės diplomą. Nuo 1995 m. Lietuvos dailininkų sąjungos narė. Jos darbų yra įsigiję Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus, Lietuvos dailės muziejus, El Caliu centras Ispanijoje, įvairios visuomeninės kolekcijos, Lietuvos ir užsienio meno kolekcininkai.

„ALEF” – dvidešimtoji personalinė grafikės paroda.

Paroda vyks 2011-12-02 2012-01-12

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius