Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 20

Keliautojai sieks perprasti Himalajų kalnų paslaptingumą (nuotraukos)

Lietuvių keliautojų grupė tris savaites skros vienas uždariausių, paslaptingiausių ir Lietuvos žmonėms mažiausiai žinomų pasaulio vietų - Nepalą ir Tibetą. Kelionės metu žadama ne tik išskleisti Lietuvos trispalvę didingų Himalajų kalnų fone, bet ir daugiau sužinoti apie paslapties šydu dengiamą paprastų nepaliečių ir tibetiečių gyvenimą.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Lietuvių keliautojų grupė tris savaites skros vienas uždariausių, paslaptingiausių ir Lietuvos žmonėms mažiausiai žinomų pasaulio vietų - Nepalą ir Tibetą. Kelionės metu žadama ne tik išskleisti Lietuvos trispalvę didingų Himalajų kalnų fone, bet ir daugiau sužinoti apie paslapties šydu dengiamą paprastų nepaliečių ir tibetiečių gyvenimą.

22 dienas truksianti kelionė prasidėjo Nepalo sostinėje Katmandu, įsikūrusioje Himalajų kalnų slėnyje, 1360 m. virš jūros lygio. Katmandu dažnai yra vadinamas vartais į Himalajų kalnus ir Tibetą - daugelis užsieniečių, norinčių savo akimis pamatyti didingą Everestą ar susipažinti su budistams šventa Dalai Lamos tėvyne, savo keliones pradeda iš čia.

Nepalas garsėja ne tik įspūdingu gamtos grožiu, bet ir vietos gyventojų svetingumu.

„Nors ši kalnuota šalis yra viena skurdžiausių pasaulyje, tačiau daugiataučio Nepalo gyventojų veidus vis tiek visada puošia nuoširdžios šypsenos. Nepaliečiai yra itin svetingi užsieniečiams, kurių šioje sunkiai pasiekiamoje šalyje nėra labai daug. Kelionės metu planuojame daugiau sužinoti apie šią šalį ir paslaptingąjį Tibetą bei papasakoti apie tai Lietuvos žmonėms", - sako „Borjomi Odisėjos" ambasadorė I. Oršauskaitė.

Nepale I. Oršauskaitė kartu su kitais keliautojais iš Lietuvos aplankys vieną įspūdingiausių šalies miestų, ežerų apsuktą Pokharą. Čia kasmet atvažiuoja tūkstančiai žmonių, norinčių įkopti į Himalajų kalnus. Kelionės maršrute taip pat pažymėta nemažai kaimelių ir miestelių, kurie yra mažiausiai paveikti globalizacijos procesų ir išsaugoję tradicinę Nepalo dvasią. Be to, „Borjomi Odisėjos" dalyvė aplankys Nepalo pasididžiavimą - Čutvano nacionalinį parką, kur gyvena per 700 skirtingų rūšių atstovų, Bhaktapur slėnį, kur, manoma, būta vienos seniausių Nepalo civilizacijų, beje, įtrauktos ir į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

Antroji Oro kelionės dalis - neatrastasis Tibetas - savita pasaulio kultūra, kurioje darniai susipina vietinės ir kitataučių tradicijos, kalnai su puikiomis panoramomis, aukščiausios šios žemės viršūnės, stulbinantys vaizdai. Tibete, pritaikant kitų šalių patirtį, susiformavo savitas Tibeto budizmas, architektūra, medicina, muzika, teatras, šokiai bei Tibeto tapyba - tanka.

Tibete „Borjomi Odisėjos" dalyvė planuoja aplankyti švenčiausias Tibeto vietas: Khumbu budistinę stupą, 1447 m. pastatytą Tashilunpo vienuolyną, vieną iš tibetiečiams švenčiausių ežerų su keliomis salomis - Yamdrok, kuris, jeigu tikėti legendomis, yra vieno iš dievų transformacija ir, be abejo, Tibeto sostinę Lhasą.

Kelionė Nepale ir Tibete yra gruziniško natūralaus mineralinio vandens „Borjomi" iniciatyva įgyvendinamo aktyvaus laisvalaikio projekto „Borjomi Odisėja" dalis. Oro kelionė įgyvendinama kartu su kelionių organizatoriais „Voyage - Voyage". „Borjomi Odisėją" sudaro keturios kelionės, pavadintos pagal gamtos stichijas - Žemę, Vandenį, Orą ir Ugnį.

Fotografo keliautojo Martyno Siruso Žemės kelionė Gruzijoje buvo pirmoji Odisėjos dalis. Antrąją kelionę - Vandens -Viduržemio jūroje vykdė buriavimo entuziasto Egidijaus Nasevičiaus vadovaujama jachta. „

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius