Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 28

,,Kito varianto“ sezono uždarymas skambant klasikinei muzikai

Antradienį, birželio 22 dieną, ,,Taikomosios dailės muziejuje" vyko jaunimo organizacijos ,,Kitas variantas" sezono uždarymo šventė, kurioje skambėjo styginių kvarteto ,,Art Vio"...

Antradienį, birželio 22 dieną, ,,Taikomosios dailės muziejuje" vyko jaunimo organizacijos ,,Kitas variantas" sezono uždarymo šventė, kurioje skambėjo styginių kvarteto ,,Art Vio" programa ,,Nuo baroko iki roko".

Jaunimo organizacija ,,Kitas variantas" savo veiklą vykdo jau dvejus metus, per kuriuos subūrė 30 lektorių, 287 savanorių dirbančių didžiuosiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje. Šiuo metu „Kito varianto" organizuojamuose mokymuose dalyvauja 200 moksleivių.

Organizacijos lektoriai veda užsiėmimus 14 - 19 metų jaunimui mokyklose, globos namuose, dienos centruose, jaunimo įkalinimo įstaigose ir kitose vietose. Paskaitose jaunuoliai mokomi tikslų siekimo, lyderystės, laiko planavimo - tai ugdo jų kūrybiškumą, atsakomybės jausmą. ,,Pradėjusi lankyti ,,Kito varianto" paskaitas, ėmiau galvoti, kas man svarbu, ką norėčiau veikti gyvenime, ieškoti, ko aš noriu, ir, kaip šiuos norus galiu pasiekti," - sakė ,,Kito varianto" mokinė Rita Žliobaitė.

,,Kito varianto" užsiėmimuose paaugliai skatinami ne tik tobulinti savo įgūdžius, ieškoti naujų idėjų, bet ir panaudoti savo sumanymus įgyvendinant socialinius projektus: ,,Bėgiok rytais", „Ate kuprinei", „Vėjo malūnėliai", kraujo donorystės akcija „Tavo lašelis gyvybei", bei prisidedant prie kitų organizacijų inicijuojamų projektų: švarinimosi akcija ,,Darom", ekologijos skatinimo „JCI Žaliasis projektas". Šventės metu aptarti nuveikti darbai, trumpai apžvelgtos ateities perspektyvos. Savo mintimis dalijosi ne tik organizacijoje dirbantys lektoriai, bet ir mokiniai, savanoriai. ,,Kito varianto" įkūrėjas Tomas Kaulinskas džiaugėsi, kad per praėjusius metus organizacija ne tik pritraukė naujų savanoriškai dirbančių žmonių, bet ir įgyvendino visuomenei naudingas idėjas. ,,Šiandien mums svarbu ne tik realizuoti savo sumanymus, bet ir prisidėti prie kitų nevyriausybinių organizacijų veiklos, parodyti, ką mūsų savanoriai ir moksleiviai visuomenei gali duoti" - teigė ,,Kito varianto" lyderis Tomas Kaulinskas. Kaip teigia ,,Kito varianto" nariai, ši jauna, bet nemažai pasiekusi organizacija turi ambicingų planų: ateityje savo veiklą planuoja vykdyti ne tik didžiuosiuose Lietuvos miestuose, bet ir Biržuose, Alytuje, Marijampolėje, kuriuose ypač trūksta nemokamų užsiėmimų jauniems žmonėms. Kitais mokslo metais tikimasi užmegzti ryšius su šalies universitetais. Šiuo metu ,,Kito varianto" partneriais yra švietimo institucijos (Mykolo Romerio universitetas, ISM vadybos ir ekonomikos universitetas), verslo atstovai (UAB „Dasta", UAB „Dokeda", verslo centras „Green Hall", PZU Lietuva draudimo grupė), nevyriausybinės organizacijos („Gelbėkit vaikus"), individualūs asmenys (Artūras Armalis).

Sezono uždarymo renginyje dalyviai ne tik pasidžiaugė įgyvendintomis idėjomis, aptarė ateities perspektyvas, klausėsi klasikinės muzikos, bet ir apžiūrėjo ,,Taikomosios dailės muziejaus" parodą, kurioje lankytojų akį patraukė puošnūs karalienės Viktorijos laikų kostiumai, XVI - XVII a. paveikslai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius