Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 20

Konkursas su „Pasaka“ į Veneciją! Filmo „Magiškas Paryžius 2“ recenzija

Jūsų dėmesiui – Deimanto recenzija apie filmų rinkinį „magiškas Paryžius 2“.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 2 Recenzija Venecija

Dalyvio anketa

1. Vardas Pavardė. Deimantas Saladžius

2. Kas, tavo nuomone, yra geras kinas? Geras kinas verčia patikėti būtais ir nebūtais dalykais, taip pat suteikia žmonėms pramogą ir įkvėpimą.

3. Apibūdink trimis žodžiais Europos kiną. Mišrus, nenuspėjamas, aktualus.

4. Jei būčiau režisierius, būčiau tas, kuris skiria daug dėmesio scenarijams ir kalba meilės, vienišumo, gyvenimo laimės temomis, nes tai yra man svarbu ir aktualu.

5. Kai liūdžiu, žiūriu „Buffalo 66“, kadangi tai yra labai gražus r melancholiškas filmas, kurio pabaiga visada padeda man.

„Magiškas Paryžius 2“

„Magiškas Paryžius 2“ yra 8 trumpametražių filmų rinkinys. Pavadinimas kai kuriuos žiūrovus gali šiek tiek apgauti, kadangi ne visos novelės yra sukurtos prancūzų kūrėjų ar pasakoja apie Paryžių. Kai kam gali kilti klausimas, kodėl tuomet toks pavadinimas? Tačiau, manau, daugumai ir taip aišku, kad pavadinimu siekiama atkreipti dėmesį į novelių bendrą nuotaiką, atmosferą ir pateikimą. Kitaip sakant, perskaičius filmo pavadinimą, iškarto pagalvoji apie tokius paprastus ir kartu banalius dalykus kaip lengvą romantiką, švelnų humorą ir delikatų grožį. Užbėgsiu už akių ir pranešiu, kad „Magiškame Paryžiuje 2“ prancūziškos romantikos yra mažai.

Aš esu matęs pirmąjį rinkinį „Magiškas Paryžius“, todėl negaliu nelyginti šių dviejų rinkinių. Iš karto pasakysiu, kad pirmasis man labiau patiko. Pamenu, iš pradžių buvau skeptiškai nusitekęs prieš pirmąjį rinkinį, tačiau vieną kartą, eidamas visai į kitą filmą „Pasakoje“, buvau užkalbintas moters, kuri buvo ką tik pažiūrėjusi pirmąjį „Magišką Paryžių“. Moteris manęs paklausė, kur yra artimiausia interneto kavinė. Aš neatsimenu ką jai atsakiau, tačiau, kadangi moteris buvo labai kalbi, mes pradėjome šnekėti būtent apie tą patį „Magišką Paryžių“. Moteris labai išgyrė filmo romantiką, delikatumą ir atmosferą. Mano pašnekovė pabrėžė, kad novelėse nėra jokio vulgaraus intymumo, o labiausiai jai patikusi vienos novelės scena buvo kaip vyras, parsivedęs nepažįstamą merginą namo ir leidęs jai nusiprausti po dušu, džiovino jai plaukus ir tai darė kaip mylintis tėvas. Taip pat man pasirodė labai juokinga, kad pašnekovės sutuoktinis yra prancūzas ir jis nenorėjo eiti į šį filmą, kadangi visos paryžietiškos romantikos jam yra neįdomios.

Ironiška, tačiau iš antrojo rinkinio man labiausiai patiko „Kvartetas“, kuriame pilna vulgaraus komiško sekso. Tiesiog žiūrėdamas novelę buvau užmiršęs romantiką ir juokiausi iš visos širdies. Beje, antrame rinkinyje yra šiek tiek romantikos. Pavyzdžiui, „Be jokios abejonės“ novelė yra tik didžiulės dramos pradžia, tačiau to užtenka, kad tau skaudėtų kartu su veikėjais, o filme „O tu?“ pabaiga puikiai parodo gyvenimo absurdą ir kvailumą. Tačiau šaukštas deguto sugadina statinę medaus, o tas degutas yra „Kvartetas“ ir kitos novelės, kuriose romantika nevaidina pagrindinio vaidmens.

Kai kas galbūt sakys, kad aš esu banalus, jei perskaitęs žodį „Paryžius“, pagalvoju apie romantiką ir panašius dalykus, tačiau aš esu įsitikinęs, kad taip mąsto dauguma. Mažuma yra tos mano pašnekovės vyras, kuris yra matęs Paryžių ir jam turbūt Vilnius magiškesnis miestas, tačiau, drįstu teigti, kad šį kartą dauguma nori geresnio ir gražesnio dalyko. Galų gale, nesakau, kad „Magiškas Paryžius 2“ yra blogas filmas, tiesiog aš negavau tos romantikos, kurios taip norėjau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius