Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 03

Kūrybinėse dirbtuvėse „Beepart“ startavo šokiruojanti Indrės Aleksiejūnienės paroda

Penktadienį Vilniuje, Pilaitės kultūros centre „Beepart“ startavo ypatinga menininkės Indrės Aleksiejūnienės grafikos paroda. Darbai sukurti pasitelkiant unikalią technologiją,...
Parodos plakatas
Parodos plakatas
Temos: 1 Paroda

Penktadienį Vilniuje, Pilaitės kultūros centre „Beepart“ startavo ypatinga menininkės Indrės Aleksiejūnienės grafikos paroda. Darbai sukurti pasitelkiant unikalią technologiją, kurią Lietuvoje naudoja tik keli menininkai.

Technologija išsiskiria tuo, jog grafinis piešinys yra pernešamas ant keramikos plokščių. Darbuose naudojamos foto dekolės ir auksavimas. Toks kūrimo modelis leidžią norimą paveiksliuką perkelti ant keramikinio paviršiaus.

Paklausta, ar paroda nustebins lankytojus, autorė sakė: „Manau, jog vaizdas gali būti šokiruojantis“. Pasak jos, labai svarbus šių kūrinių elementas yra rentgeno nuotraukos. „Rentgeno nuotraukų darbų ciklas skirtas parodyti, jog turime auginti žmogų ne tik sau, bet ir kitam. Kaulus pasirinkau kaip karkasą – juk piešdami žmogų visada pradedame nuo kaulų. Žmogus nuo pat kaulų ir nagų turi auginti save žmogumi“, – sako menininkė.

I.Aleksiejūnienė džiaugėsi, jog savo parodą gali pristatyti būtent „Beepart“ kūrybinėse dirbtuvėse: „Pati esu iš Pilaitės, todėl labai malonu, jog darbus galiu pristatyti savo rajone. Daugeliui vilniečių apie šią vietą dar neteko girdėti, tad tikiuosi paskatinti šio pastato žinomumą“.

Prieš pusantrų metų įsikūrusi, iš jūrinių konteinerių sukonstruota kūrybinė erdvė „Beepart“  tapo Pilaitės kultūros centru. Lankytojai čia gali dalyvauti ne tik vykstančiose parodose, bet ir daugybėje kitų užsiėmimų. Kūrybiškumo  pamokėlės,  kino  vakarai, kineziterapija mamoms su  kūdikiais, akustiniai koncertai – tai tik kelios veiklos iš daugybės, kurios organizuojamos „Beepart” kūrybinėse dirbtuvėse.

Indrės Aleksiejūnienės grafikos paroda vyks nuo kovo 1 d. iki kovo 14 d.
Vieta: Smalinės ir Vydūno gatvių sankirta, Pilaitė.
Įėjimas: nemokamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius