Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Lazanijos mėgėjams – 6 originalios variacijos (nuotraukos)

Įkrauk reporterio nuotrauka /
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Mėgstantiems lazaniją visai nebūtina kaskart imtis tradicinio itališko recepto – kad šį patiekalą galima skaniai pagaminti su įvairiausiais įdarais įrodė šešios kulinarinio konkurso „Sužibėk virtuvėje“ dalyvės.

Mėgstantiems lazaniją visai nebūtina kaskart imtis tradicinio itališko recepto – kad šį patiekalą galima skaniai pagaminti su įvairiausiais įdarais įrodė šešios kulinarinio konkurso „Sužibėk virtuvėje“ dalyvės.

Iš įvairių Lietuvos miestų į „Kulinarijos studiją“ Vilniuje susirinkusios merginos ir moterys konkurso finale iškepė lazaniją su jautiena ir varške, lazaniją su lašiša, brokoliais ir špinatais, meksikietišką lazaniją, lazanijos suktinukus su moliūgų bešamelio padažu, labiausiai į klasikinį panašų australietišką lazanijos variantą bei saldžią lazaniją su varškės, morkų ir džiovintų spanguolių įdaru.

Metus trukusio receptų konkurso finale karščiausia kova užvirė tarp daugiausia balų surinkusių vilnietės Viktorijos Andrikonienės iškeptos desertinės lazanijos ir kaunietės Vitos Židoninės švelnaus skonio lazanijos su lašiša ir žaliosiomis daržovėmis. Nepaisant to, kad pastaroji dalyvė lazaniją iškepė ne iš pirktinių, o pačios pasigamintų lakštų ir išsiskyrė itin rafinuotu patiekalo pateikimu, papildomas komisijos balsavimas vienareikšmę pergalę nulėmė tinklaraščio Receptumedis.lt autorei V.Andrikonienei.

Pasak komisijos, kurią sudarė itališkų restoranų tinklo „Da Antonio“ virtuvės šefas Dmitrij Babenko, knygos „Tėčio receptai“ bei tinklaraščio Skaniai.lt autorius Vygantas Tutlys, žurnalo „Virtuvė. Nuo....iki“ redaktorė Eglė Aleksandravičiūtė ir „Electrolux“ prekybos atstovas Mantas Danilevičius, nusprendė, jog saldžioji lazanija yra labiausiai subalansuoto skonio ir galėtų būti patiekiama restorane kaip desertas.

„Lazanija, kaip ir kiti itališki makaronų patiekalai, turi būti paprasta ir greitai pagaminama. Jai galima naudoti viską, kas yra šaldytuve“, - sakė restoranų tinklo „Da Antinio“ šefas D.Babenko. Iš visų šešių finalisčių laimėtoja savo patiekalą paruošė greičiausiai.

Konkurso svečiai, paragavę visų lazanijų ir „Mineralinių vandenų“ vynų ekspertų priderintų vynų išskyrė Syrah vynuogių veislės vynais garsėjančios Čilės vyninės „Viña Maipo“ sausą raudonąjį vyną, itin sėkmingai papildžiusį Inetos Vaivockaitės meksikietišką lazaniją, kuriai vietoj įprastų lakštinių buvo panaudotos tortilijos.

Įdomia patiekalo interpretacija išsiskyrė ir Reda Vilūnienė, lazanijos suktinukus su daržovėmis bei ricotta pagardinusi moliūgų bešamelio padažu. Marina Radčenko kartu su Edita Aleksandravičiene paruoštą lazanijos receptą pavadino australietišku. Tuo tarpu lazaniją su jautiena ir varške kepusi Jurga Bliujuvienė rekomendavo lietuviams vietoj kiaulienos vartoti daugiau jautienos.

Kulinariniais receptais interneto tinklaraštyje besidalinanti „Sužibėk virtuvėje“ nugalėtoja V.Andrikonienė nuo šiol galės naudotis orkaite su garų programomis, kurias, norėdami išsaugoti natūralų patiekalų skonį bei sultingumą, pasitelkia profesionalūs virtuvės šefai. Jai „Electrolux“ įteikė įmontuojamą kombinuotą įprasto kepimo bei garų orkaitę.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie Ikrauk.lt