-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 21 /23:34

Legendinės roko grupės „Aerosmith“ koncerte pasirodė „Antis“ ir gatvės muzikančių duetas

Trečiadienį, 20 valandą, Vilniaus „Siemens“ arenoje prasidėjo roko grupės „Aerosmith“ šou. Grupė atkeliavo su programa „Global Warming Tour“.
Temos: 1 „Aerosmith“

Gegužės 21 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje įvyko roko grupės „Aerosmith“ šou. Grupė atkeliavo su programa „Global Warming Tour“.

Koncerto pradžioje – grupė „Antis“

Niekam ne paslaptis, kad čia, Lietuvoje, turime nemažą būrį roko muzikos gerbėjų (pavyzdžiui, nors bilietai į „Aerosmith“ koncertą nebuvo pigūs, tačiau parduota apie 10 tūkst. bilietų). Lietuvoje taip pat yra gana daug roko grupių, tačiau ne kiekviena verta pasirodyti scenoje, kurioje koncertuos pasaulinio masto žvaigždės.

Kas apšildys koncertą, nusprendė „Aerosmith“ komanda. Lietuvos roko legenda – grupė „Antis“ – scenoje pasirodė laikydamiesi klasikos: juodi kostiumai, balti marškiniai, o grupės lyderį, Algirdą Kaušpėdą, taip pat puošė viršutinėje išorinėje švarko kišenėje raudona nosinė.

Nors ir skambėjo naujausi „Anties“ kūriniai, vis dėlto paskutinė daina, kuri niekad nepabos – „Pokštas“– visus išjudino.

Aerosmith“ į sceną neskubėjo

Nekantrūs gerbėjai, įsiaudrinusi publika ir visi kiti renginio svečiai vis laukė grupės. Tačiau  „Aerosmith“ neskubėjo. Kol visi laukė, scenoje netikėtai pasirodė pagrindinis grupės gitaristas – Joe Perry. Grodamas gitara perėjo podiumą ir vėl išnyko.

Prieš „Aerosmith“ pasirodymą pagrindiniame ekrane buvo parodytas filmas, kuriame – ankstesnių koncertų fragmentai, grupės narių pasisakymai, šypseną keliantys vaizdai (pavyzdžiui, Steven'as Tyler'is vaikšto užkulisiuose  ir kilnoja svarmenis). Iš kart po to ekrane buvo matyti (tiesiogiai), kaip Steven'as Tyler'is iš užkulisių keliauja į sceną.

Įspūdingas pasirodymas

Vėliau scenoje buvo matyti grupės „Aerosmith“ logotipas, kaip ir daugumoje jų koncertų.„Siemens“ arenos darbuotojai paskelbė, kad į Vilnių buvo atvežta daugiau nei 50 tonų „Aerosmith“ koncerte naudojamos įrangos. Ir  ne veltui – garso kokybe nebuvo ko skųstis.

Scenos plotis – 300 kv. metrai. Scena priminė ankstesnius šios grupės pasirodymus: scenos gale, per vidurį, – būgnininkas (Joey Kramer), o šonuose – gitaristai (Tom Hamilton, Brad Whitford, Joe Perry). Taip pat scenoje buvo įrengtas ilgas podiumas, kuris išsikišęs į žiūrovus, o jo gale – maža scena, kurioje daugiausia dainavo grupės vokalistas, taip pat šalia prisijungdavo ir Joe Perry. Ir, žinoma, mikrofonas, kuris papuoštas skraistėmis.

Koncerto metu nuskambėjo naujausių grupės kūrinių („Oh Yeah“, „Legendary Child“, „Lover Alot“), buvo nepamirštos ir geriausios šios grupės dainos („Cryin“, „Crazy“, „Love In An Elevator“ ir kt.), taip pat buvo atlikti ir kitų grupių hitai („Come Together“, „Stop Messin' Around“ ir kt.).

Koncerto įkarštyje (ekrane buvo rodomi Vilniaus senamiesčio vaizdai), Steven'as papasakojo, kad lankėsi Prezidentūroje ir kad gatvėje sutiko nuostabų muzikančių duetą. Smuikininkė ir akordeonininkė pasirodė kartu su „Aerosmith'ais“ scenoje! Kartu su grupe „Vera Primavera“ Stevenas sudainavo „Crazy“.

Aerosmith'ai“ neatsisakė savo stiliaus – sunkiojo roko

Įspūdingos gitarų improvizacijos, griausmingi būgnų garsai, Steven'o ekspresyvus vokalas – viso to būta, ir visa tai yra sunkusis rokas. Pavyzdžiui, atlikdami kūrinį „No More No More“, grupės nariai patys ėjo iš proto: Joe Perr'is pasiėmė elektrinę gitarą, ant kurios pavaizduota seksuali blondinė, ir jis grojo taip, kad gitara net „žviegė“, apskritai, visa grupė grojo, atrodo, iš visos širdies, demonstruodami savo, kaip roko karalių, pusės amžiaus patirtį.

Vokalistas – Steven'as Tyler'is – ne šiaip sau apibūdinamas kaip charizmatiška asmenybė. Koncerto metu buvo įvairių dainų: vienos lyriškesnės, kitos – griausmingos. Šis vokalistas, kad ir kokį kūrinį be atliktų – pranokdavo visus lūkesčius.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./„Aerosmith“ koncerto akimirka
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./„Aerosmith“ koncerto akimirka

Atlikdamas kūrinį „Cryin“, jis staiga išsitraukė lūpinę armonikėlę ir pradėjo ja groti, o minėto kūrinio metu („No More No More“) – šoko nesibodėdamas erotinių judesių. Apskritai, viso koncerto metu, šis vokalistas visą laiką lėkė, krito, šoko, apsinuogindavo, intensyvaus kūrinio metu sužviegdavo ir, staiga, susiimdavo, jeigu tik daina lyriškesnė. Keista, bet garsiąją dainą „I Don't Want To Miss a Thing“, jis padainavo visai paprastai: stovėjo ir žvelgė į publiką nuoširdžiai, atvirai.

Koncertui einant į pabaigą šviesos prigeso

Prigesus šviesoms, į sceną buvo įkeltas baltas fortepijonas. Ir atvažiuoja Steven'as į sceną... oranžiniu Vilniaus miesto dviračiu, taip pat užsidėjęs raudoną šaliką, ant kurio parašyta „Lietuva“, o jo marškinėliai – žali.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./„Aerosmith“ koncerto akimirka
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./„Aerosmith“ koncerto akimirka

Taigi jis pradėjo groti fortepijonu ir atlikti dainą „Dream On“. Ši daina pavirto lyg į kokį dramos kūrinį, kuris pasiekė ir atomazgą: pasibaigus lyriškai daliai, ant fortepijono užlipo gitaristas Joe Perry, o paskui – ir pats Steven'as, iškėlęs spalvingąjį mikrofoną ir mojuodamas juo ore.

Atsisveikinę su renginio svečiais, „Aerosmith“ areną paliko įprastu būdu: dar skambant muzikai išskubėjo į savo automobilius ir išvažiavo.

„Aerosmith“ naujausios gastrolės – „Global Warming Tour“

Grupė „Aerosmith“ susibūrė dar 1970 metais. Nors žinoma, kad šios grupės istorija nebuvo visiškai vientisa (pavyzdžiui, žinomi kvaišalų skandalai, kurių metu grėsė pavojus grupei iširti), tačiau 44 metai scenoje – daug patirties, daug kūrinių, daug pasirodymų.

Naujausios gastrolės – „Global Warming Tour“ (2012-2014 m.) – aprėpia ne vieną žemyną, neaplenkdami ir Europos (Europoje iš viso planuojama 17 koncertų). Tiesa, Lietuva yra vienintelė iš Pabaltijo šalių, kur koncertavo ši grupė. Įvairiose šalyse grupė pristatė garsiausius savo kūrinius („I Don't Want to Miss a Thing“, „Crazy“, „Dream on“ ir kt.), taip pat žymiausius visų laikų hitus („Come together“, „Stop Messin' Around“, „Train Kept A-Rollin'“ ir pan.) ir naujausius kūrinius („Oh Yeah“, „Legendary Child“, „Lover Alot“).

Apie šį pasirodymą skaitykite ir Žmonės.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius