-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 08 05

Lietuviai Provansą eksportuos į Rytus ir Vakarus

Baldų srityje dirbančių Lietuvos verslininkų planas - įsitvirtinti Vakarų ir Rytų Europos rinkose. Kuriamas naujas, Provanso stiliaus baldų, prekinis ženklas - „Riviera Home”....
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Lietuviai
Baldų srityje dirbančių Lietuvos verslininkų planas - įsitvirtinti Vakarų ir Rytų Europos rinkose. Kuriamas naujas, Provanso stiliaus baldų, prekinis ženklas - „Riviera Home”. Vakarų Europos šalių dizaineriai kurs baldus, o jų gamyba organizuojama Lietuvoje, Kinijoje. Tikslas - sukurti aukščiausios kokybės baldus už ženkliai mažesnę kainą. Pirmasis mažmeninės prekybos salonas bus atidarytas rugsėjį „Domus galerijoje”.

700 tūkst. litų į naują verslą investuosiančios bendrovės „Interio Vilnius” direktoriaus Igno Rėksnio teigimu, žymiausi Provanso ir Itališkos Toskanos stiliaus baldų gamintojai sėkmingai jais prekiauja visoje Europoje, Rusijoje, jie mėgstami JAV ir daugelyje kitų pasaulio šalių. „Yra susiformavusi didžiulė paklausa šiam stiliui, kurią suformavo išpopuliarėjusios vyninės Lietuvoje, žmonių poreikis vėl kurti romantiškus, jaukius būstus, iš kelionių parvežti įspūdžiai. Žmonės mėgsta jaukius, natūralius, patogiai nudėvėtus lengvus Provanso stiliaus baldus. Mūsų tikslas įsitvirtinti šalia didžiųjų baldų gamintojų, pasiūlyti tokios pat kokybės gaminius, kainuosiančius iki 4 kartų pigiau”, - sakė I. Rėksnys.

Naujojo „Riviera Home” prekės ženklo baldų modelius kuria Europos dizaineriai, kurie specializuojasi būtent šioje srityje. Išskirtinis siūlomų baldų bruožas — jų gamybai naudojamos ypatingai natūralios ir patvarios medžiagos tokios kaip linas, viskozės ir lino mišinys bei medvilnės ir lino. Korpusiniai baldai gaminami iš kokybiško medžio masyvo, t.y. guobos, ąžuolo, visos šios medžiagos pasižymi geromis savybėmis, ypatingai tinkančiomis korpusinių ir minkštųjų baldų gamybai. Gamyba organizuojama Lietuvoje ir Azijoje. Lietuvoje bus gaminama visa namų tekstilė, apvelkami minkšti baldai, kėdės. Ateityje Lietuvoje planuojama gaminti ir korpusinius baldus, virtuves. „Jei tik atsiras kokybiškai ir už protingą kainą iš medžio masyvo virtuves gaminantys verslininkai, užsakymų iš mūsų tikrai nestokos”, - pastebėjo I. Rėksnys.

Pietų stalo kaina svyruos nuo 1,3 iki 1,7 tūkst. litų, kėdžių - nuo 3 iki 4 šimtų, 1 metras virtuvės kainuos apie 2 tūkst. litų, sofa – apie 2 tūkst. litų. „Šias kainas už stilingus Provanso stiliaus baldus galėčiau prilyginti IKEA kainoms. Žmonės jį mėgsta dėl natūralumo, plastiškų formų, ilgaamžiškumo įspūdžio, lengvos priežiūros, tačiau daugeliui yra per brangu. Mūsų verslo modelis ir didelės apimtys leidžia baldus atpinginti, bet neprarasti stiliaus ir kokybės”, - įsitikinęs I. Rėksnys. Verslininkai tikisi išplėsti didmeninę prekyba, viliasi, kad iš jų baldus pirks nedideli Prancūzijos, Olandijos, Belgijos interjero salonai. Lietuvoje bus sukurta bazė, iš kurios baldai pasieks Rusijos, Baltarusijos ir Ukrainos mažmenininkus.

„Riviera Home” mažmeninės prekybos tinklą Lietuvoje ketinama sparčiai plėsti ir į kitus miestus - Kauną, Klaipėdą. Dar šiemet planuojama atidaryti antrą prekybos saloną Vilniuje. Pirmajam pasirinkta „Domus Galerija”, vertinama už tai, kad prekiauja išskirtinai kokybiškomis interjero prekėmis ir baldais. „Iš pat pradžių turėsime tikrai gausią ekspoziciją išdėstytą 400 kv.m. Vienoje vietoje žmogus galės rasti viską, ko tik gali prireikti kuriant savitą, jaukių ir romantika dvelkiančių namų stilių: pradedant smulkiais aksesuarais, dekoro elementais, baigiant svetainės, miegamojo, valgomojo, vonios ir lauko baldais. Nedaugelis iš mūsų kolegų drįsta užsipirkti tiek daug ir įvairių baldų, nedaugelis turi ir tokias finansines galimybes bei optimizmo parduoti. Tikime, kad atradome gerą verslo nišą, nes konkuruosime ir kokybe, ir kaina. ”, - sakė I. Rėksnys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius