Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 30

Lietuvos kirpėjai ir toliau skina pergales (nuotraukos)

Austrijos sostinėje Vienoje vykusiame kirpėjų ir grožio specialistų konkurse lietuvis pelnė aukso medalį.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Savaitgalį Austrijos sostinėje Vienoje vyko tarptautinis kirpėjų ir grožio specialistų konkursas bei atviroji Austrijos taurė „OMC Austrian Cup Open 2011“. Mūsų šaliai atstovavo meistras iš Kauno Robertas Sakalauskas, varžęsis moterų ilgų plaukų madingo dieninio ir vakarinio šukavimų ture.

Lietuvoje garsaus ir pripažinto kirpėjo dieninė šukuosena buvo pripažinta geriausia, o vakarinis darbas buvo įvertintas antrąja vieta. Susumavus abiejų turų balus Robertas buvo paskelbtas šios rungties nugalėtoju, jam buvo įteiktas aukso medalis.

Į Austriją kartu vyko „Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos“ prezidentė Jolanta Mačiulienė ir tarptautinės klasės teisėja bei mūsų šalies kirpėjų komandos moterų rungtyse trenerė Daiva Jankauskaitė.

Asociacijos prezidentė džiaugiasi, jog Lietuvos vardas vis dažniau minimas tarp laimėtojų tarptautiniuose grožio specialistų konkursuose bei čempionatuose, kuriuos organizuoja didžiausia pasaulyje grožio organizacija „OMC“ (Organisation Mondiale Coiffure), vienijanti meistrus iš daugiau kaip 60 valstybių visame pasaulyje. Vasario mėnesį mūsų meistrai Marijus Mazuraitis ir Kristina Gorodeckienė į Lietuvą parvežė aukso medalius bei pirmosios vietos taurę iš tarptautinio konkurso Norvegijoje, o Pasauliniame čempionate „OMC Hairworld Paris 2010“ mūsų šalies grožio specialistų nacionalinė komanda laimėjo penktąją vietą.

J.Mačiulienę džiugina ir tai, kad prie mūsų šalies komandos prisijungia nemažai naujų narių, siekiančių kuo aukštesnio meistriškumo bei profesinio įvertinimo tarptautiniame lygmenyje. Jau šį savaitgalį į Lietuvą atvyks Pasaulyje gerai žinomi meistrai iš Rusijos Jelena Baklušina ir Vladimir Garus, kurie padės mūsų šalies meistrams pasiruošti Europos čempionatui, gegužės mėn. 29-30 d. vyksiančiam Dubline. Trenerių iš Rusijos vizito metu grožio specialistų nacionalinės komandos nariai bus supažindinti su naujausiomis plaukų dažymo, kirpimo ir šukavimo tendencijomis bei visą savaitgalį mokysis naujų formų bei jų atlikimo technikų; taip meistrai pradės savo treniruočių „maratoną“ iki pat čempionato „European Cup 2011“ Airijoje.

Neužmigti ant laurų, daug dirbti ir treniruotis bei dalyvauti Europos čempionate planuoja ir į Lietuvą aukso medalį parvežęs Robertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius