-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 12

„Menų spaustuvėje“ įvyko spektaklio „Vėjų motė“ premjera (nuotraukos)

Kišeninėje „Menų spaustuvės“ salėje vykusi „Stalo teatro“ spektaklio „Vėjų motė“ premjera sulaukė didelio žiūrovų dėmesio. Ko gero, paklausus, ar į spektaklį susirinko daug žmonių, tinkamiausias atsakymas būtų, kad susirinko mažiau žmonių ir daug žmogeliukų – spektaklis buvo skirtas vaikams.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 2 Premjera Teatras

Kišeninėje „Menų spaustuvės“ salėje vykusi „Stalo teatro“ spektaklio „Vėjų motė“ premjera sulaukė didelio žiūrovų dėmesio. Ko gero, paklausus, ar į spektaklį susirinko daug žmonių, tinkamiausias atsakymas būtų, kad susirinko mažiau žmonių ir daug žmogeliukų – spektaklis buvo skirtas vaikams.

Pagrindinį ir vienintelį spektaklio vaidmenį atliko aktorė Saulė Degutytė, o kūrybinė grupė – Snieguolė Dikčiūtė, Valdas Narkevičius, Ligita Skukauskaitė ir Tadas Juozapaitis.

„Vėjų motė“ yra spektaklis, pasakojantis mistišką trečiojo brolio kelionę savo svajonės link. Pagrindinis veikėjas, kuris scenoje yra įkūnijamas žmogaus kūno kontūrų lėle, siekdamas savo svajonės susiduria su kitais veikėjais – vėjais, kurie veikia žemės, ugnies, vėjo ir vandens pavidalais. Skirtingi vėjai keliautojui atpučia mergeles, kurios trečiojo brolio kelionę veikia lemiamai. Spektaklio siužetas yra didaktiškas, nes vaikus skatina siekti savo svajonės ir patraukia dėmesį to siekimo būdais – keliaujant link svajonės kelionės nenutraukia nei aukšti kalnai, nei jūros.

Spektaklio metu bežiūrint į po sceną vieną akimirką skraidantį, o jau kitą akimirką per vandenis plaukiantį brolį, kuris nepailsta kelionėje savo tikslo link, išsiskiria tarsi dvi žiūrovų grupės – vieni, kurie tuo tebetiki ir gali tai padaryti, bei kita grupė, kuri galėtų paklausti, ar dar nevėlu?

Spektaklis mistiškas ne tik savo veikėjais ir siužetu, bet ir personažų kalba – ji priminė lietuvių liaudies dainas, kuriose girdimas pastovus leitmotyvas. Vis pasikartojantys ritmiški garsai suteikia trečiojo brolio kelionei laiko pojūtį – jis vis keliauja ir keliauja, susiduria su kliūtimis, naujais veikėjais, vėl keliauja ir taip iki tol, kol įvyksta kulminacija.

Vis pasikartojantys ir lengvai įsimenami garsai siužetui suteikia savotišką ritmą ir taip tarsi išbando vyresnio žiūrovo budrumą. Bet tuo toks spektaklio motyvas ir domina, nes jis atskleidžia tokius dalykus, kuriuos suaugusiems sekti ir suprasti jau yra sunku.

Paskutinis spektaklio elementas – kvapai, kurie, spektaklio siužeto ženkliai nepapildė, tačiau pasitarnavo kaip puikus komforto atributas, kuris kūrė neįprastą, bet jaukią atmosferą.

Nuotraukos Daniel Pauliaus Masiulio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius