-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 03

Ne toks jau ir agresyvus tas „Piktas vairuotojas 3D“

Nors filmo pristatomasis klipas ir gali sudaryti įspūdį, kad „Piktas vairuotojas 3D“ yra veiksmo trileris, jį labiau būtų galima pavadinti veiksmo kinu su komedijos prieskoniais.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Nors filmo pristatomasis klipas ir gali sudaryti įspūdį, kad „Piktas vairuotojas 3D“ yra veiksmo trileris, jį labiau būtų galima pavadinti veiksmo kinu su komedijos prieskoniais. Piktasis iš pragaro sugrįžęs Miltonas (Nicolas Cage), ramus ir teisingas paties Velnio siųstas buhalteris (Williamas Fitchneris), seksuali bei labai užsispyrusi padavėja Piper (Amber Heard) ir blogasis iškrypusios sektos vedlys Jonahas (Billy Burke) – pagrindiniai šio filmo herojai, kurie, atrodo, realiame gyvenime nelabai susitiktų.

Tačiau čia – kiek kitaip. Johanas susituokia su Miltono dukra, tada ją nužudo, o bendrą jų vaiką nori paaukoti neaiškiems dievams, kad išlaisvintų savo religinio kulto narius. Miltonas tai pastebi ir nenori leisti sektantams siekti išsilaisvinimo. Na, bent jau nenori, kad šie dėl to „išsilaisvinimo“ aukotų jo anūkę. Tai būtų kaip ir normalaus veiksmo filmo siužetas, bet šiame yra vienas „bonusas“ – Miltonas miręs jau ne vienerius metus.

Bet tai ne problema. Jis pabėga iš pragaro (patekimui į dangų, matyt, per mažai gerų darbų buvo padaręs) ir siekia jau minėto tikslo – savo anūkės išgelbėjimo. Tuo tarpu jo kelyje „visiškai atsitiktinai“ pasitaiko su visu pasauliu tądien susipykusi Piper, o Miltono pėdomis seka velniškasis buhalteris, norintis sugrąžinti pabėgėlį atgal į pragarą.

Šiame filme neužkliuvo N.Cage'o vaidyba. Atrodo, jam toks herojus nėra pats tinkamiausias. Tačiau buhalteris – W.Fitchneris – tarsi sukurtas tokiai rolei. Ramus, teisingas, klastingai geraširdiškų veido bruožų – tiesiog puikiai parinktas aktorius velniško buhalterio vaidmeniui.

Pats filmas – įspūdingas bei kupimas stulbinančių vaizdų. Visų pirma, dėl 3D efektų. Ne kartą atrodė, kad Miltonas pistoletu šaudo į žiūrovus arba kad sektantas kirvį meta į tave, o ne į savo gyvąjį taikinį ekrane. Tinkamose vietose padaryti sulėtinimai, neblogais aspektais perteiktos kovų scenos, visa tai leidžia šį filmą vadinti išties neblogu specialiųjų efektų kupinu veiksmo kinu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius