-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 17

OKT spektaklis: iki sprogimo trūko tik kibirkšties

Alytaus didžiojoje salėje trečiadieno vakarą buvo pristatytas Oskaro Koršunovo teatro spektalkis „Ugnies veidas“. ikrauk.lt reporteris Lukrecijus pasakoja apie spektaklį, kurio paskutinėje scenoje degalų kvapas tvyrojo ore, o iki sprogimo tetrūko kibirkšties.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Teatras

Diskomfortas. Nepatogumas. Plati ervė. Bardakas. Sumišimas. Garsas. Šviesos. Ugnis. Degtukai. Žmonės. Keturi. Žmonių santykiai. Pyktis. Egoizmas. Problemos. Branda. Noras užaugti. Kvapai. Nesusišnekėjimas. Iškrypimas. Kompleksai. Komformizmas. Liepsna. Cigaratės. Klyksmas. Bukumas. Degalai. Padegimas. Klaida. Vidinis konfliktas. Humoras. Menkas mentalitetas. Noras pasijausti geresniu. Seksas. Gašlumas. Tamsa. Neapykanta. Drąsa. Ugnies veidas.

Alytaus didžiojoje salėje trečiadieno vakarą buvo pristatytas Oskaro Koršunovo teatro (OKT) spektalkis „Ugnies veidas“, kuriame ryškiai pabrėžiamas kartų konflikto klausimas. „Spektaklyje pagrindinis akcentas yra kartų konfliktas. Aš visiškai neabejoju, jog taip vyksta ir mūsų gyvenime, jie netgi aštresni. Tai nemokėjimas klausyti, nemokėjimas bendrauti. Vieniems aktualios vienos, kitiems – kitos problemos. Tėvai ir vaikai nemoka susėsti ir pasišnekėti“, – sako spektaklyje paauglio Kurto vaidmenį atlikęs Gytis Ivanauskas.

Spektaklio metu atskleisti konfliktai buvo aiškinami kaip neva „normalūs“. Aktoriaus Arvydo Dapšio nuomone, sunku paaiškinti, kas yra „normalu“. „Kiekvienas susikuriame savo normalumo lygmenį, kuris kitam galėtų būti ir nenormalus. Kasdien mūsų normalumas gali turėti šešėlį, kuris gali virsti kažkuo nenormaliu, o vaizdas – lyg ir normalus, – sako aktorius, – apie šeimą, kurią pavaidzavome spektaklyje, mes tikriausiai daug žinome iš laikraščių, televizijos ir vis galvojame, jog tai yra kažkur, vyksta kažkur kitur, kažkam kitam atsitinka, bet žiū, jau ir tau nutiko, bet gi tu normalus, moralus, o įkliuvai taip, kad nežinai kaip beišsisukti. Gyvenimas verčiasi aukštyn kojom“, – mintis dėsto spektaklyje Kurto tėtį vaidinęs A.Dapšys.

Nors žiūrovai užpildė tik apie du trečdalius salės, abejingų spektakliui nebuvo. Štai Paulina teigia, jog spektaklio vienu žodžiu tikrai nenusakysi. Šiek tiek šlykštus, beprotiškas, bet  tuo pačiu metu komiškas ir jausmingas. „Net negalėčiau pasakyti, kad įtraukiantis, tiesiog įdomu, ką jie dar gali parodyti, kai jau pati pradžia buvo efektinga ir stipri. Bet parodė – paskutinėje scenoje degalų kvapas tvyrojo ore. Iki sprogimo tetrūko kibirkšties,“ – teigia OKT spektaklį pirmą kartą pamačiusi mergina.

Oskaro Koršunovo teatras tik pradeda savo gastroles, tad jeigu atsiras galimybė pažiūrėti šį spektaklį – rekomenduoju nueiti. Psichozės masė, kuri ten užgrius, akimirką leis pasijusti geresniu, neva tu esi kitoks. Bet tik akimirką. Vėliau teks juoktis pačiam iš savęs, jei sugebėsi.

Nuotraukoje – aktorius Ardvydas Dapšys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius