-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 29

Po 40 metų sugrįžta spektaklis „Maratonas“ (nuotraukos)

Šiomis gražiomis balandžio dienomis į spektaklio premjerą „Maratonas“ kviečia Vilniaus universiteto dramos trupė „Minimum“. Spektaklis „Maratonas“ pastatytas pagal Arvydo Ambraso...
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Šiomis gražiomis balandžio dienomis į spektaklio premjerą „Maratonas“ kviečia Vilniaus universiteto dramos trupė „Minimum“.

Spektaklis „Maratonas“ pastatytas pagal Arvydo Ambraso pjeses „Duobė“ ir „Maratonas“, režisierius Rimantas Venckus. Spektaklyje vaidina universiteto studentai: Justas Stašionis, atliekantis klouno Cezario vaidmenį, Martynas Rimšelis, vaidinantis aktorių Ofelijų, taip pat Gediminas Kaminskas, įkūnijantis smuikininką Benediktą, bei dar daugelis kitų aktorių mėgėjų.

Šis A.Ambraso spektaklis pirmą kartą pastatytas prieš 40 metų ir laikytas neformaliu, avangardiniu, netgi laužančiu nusistovėjusias taisykles. Taip eksperimentuodamas autorius, sukūrė originalų modelį. Todėl dabar yra itin reta galimybė pamatyti šį kūrinį po keturių dešimtmečių dabartiniame laiko kontekste.

„Maratonas“ – tai absurdo teatras kaip ir gerai mums žinomo S.Beketo drama „Belaukiant Godo“. Tačiau pastarajame veikėjai laukė to, kartais net nežinomo, Godo. „Maratone“ personažai nuolat bėga, griūdami ir vėl keldamiesi, nežinodami, kur nubėgs ir ar iš viso kur nors nubėgs. Kaip bebūtų absurdiška, bet bėgimas turi prasmę. Tai yra ne jo pasiektas rezultatas, bet būtent jo procesas, iš jo atsirandanti kūryba. Kaip viso to atsvara yra duobė, kurioje tūno pagrindiniai trys spektaklio herojai. Tai metaforiškas jų pačių dvasinis sąstingis, o gal net mirtis. Tačiau jie dar turi viltį, tai traukinio bilietas, kuriuo jie vėl galės sugrįžti į savo nuolat bėgantį ir besikeičiantį gyvenimą.

Nors žiūrovų salė nebuvo pilna, bet buvo nudžiuginta, gal ir ne profesionalia vaidyba, tačiau tikru studentų nuoširdumu. Studentai, ragaujantys aktorių duoną, ne tik perteikė spektaklio idėją bet ir įrodė, jog jaunatvišku maksimalizmu galima pasiekti bet ką, net jei tai trukdo ir studijos.

Spektaklis rodomas VU teatro salėje balandžio 29, 30 dienomis bei gegužės 2 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius