-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 01 22 /08:42

Po spektaklio „Maskaradas“ – sveikinimai aktoriui Gediminui Girdvainiui 70-ojo jubiliejaus proga

Sausio 21 diena ypatinga ne tik Lietuvos nacionaliniam dramos teatrui, nes jame paskutinį kartą šį teatro sezoną buvo rodomas ilgaamžiškasis režisieriaus Rimo Tumino spektaklis „...
Viganto Ovadnevo nuotr.
Gediminas Girdvainis dėkoja žiūrovams.

 

Sausio 21 diena ypatinga ne tik Lietuvos nacionaliniam dramos teatrui, nes jame paskutinį kartą šį teatro sezoną buvo rodomas ilgaamžis režisieriaus Rimo Tumino spektaklis „Maskaradas“ bei pasveikinas 70 metų jubiliejų švenčiantis spektaklyje vaidinantis aktorius Gediminas Girdvainis.

Spektaklis, gyvuojantis jau 17 metų, traukia žiūrovus savo neišsenkančiu, pagal Aramo Chačaturiano muzikos taktą ritmingai krintančiu, baltu ir lengvu sniegu. Ši šalta estetika tarp juodų teatro sienų gaubia tragišką Michailo Lermontovo sukurtą istoriją. Nepakartojamą spektaklio atmosferą sukūrė ilgaamžiai režisieriaus R.Tumino kolegos – kompozitorius Faustas Latėnas ir scenografas Adomas Jacovskis.

Ši šalta žiemos pasaka, nors ir pasibaigusi liūdnai, neleido liūdėti nei publikai, nei teatro kūrybinei grupei. Po spektaklio aktorius Andrius Žebrauskas ir Vilniaus mažojo teatro vadovė Greta Cholina sveikino kino ir teatro legendą G.Girdvainį su 70-uoju jubiliejumi. Aktoriui buvo įteiktos ministro pirmininko bei Kultūros ministerijos dovanos bei garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“. Aktorius tarė padėkos žodžius savo žmonai aktorei Kristinai Andrejauskaitei bei priklaupęs ant kelio nuoširdžiai nusilenkė žiūrovams. Po sveikinimo kalbų spektaklio aktoriai bei publika G.Girdvainiui sušuko: „Valio, valio, valio!”.

Deimantė Varnaitytė 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius