Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 28

Prienuose paminėta Teatro diena

Pasauliui minint Teatro dieną, nuo jo neatsilieka ir Lietuva. Dauguma miestų šiai progai paminėti rengė įvairiausius renginius. Ne išimtis ir Prienų miestas. Kultūros ir...
Spektaklis "Miestas be meilės"
Spektaklis "Miestas be meilės"

Pasauliui minint Teatro dieną, nuo jo neatsilieka ir Lietuva. Dauguma miestų šiai progai paminėti rengė įvairiausius renginius. Ne išimtis ir Prienų miestas. Kultūros ir laisvalaikio centras kvietė šią dieną švęsti kartu ne tik stebint kitų pasirodymus, bet ir patiems žiūrovams įsitraukti į patį veiksmą. 

Diena prasidėjo Kultūros ir laisvalaikio centro prieigose statant "Vartus Šekspyrui". Visi norintys galėjo prisijungti prie akcijos ir iš įvairiausių dėžių statyti vartus, pro kuriuos vėliau galėjo ateiti visi, kas vėliau prisijungė prie Teatro dienos minėjimo.

Antrojoje dienos programos dalyje susirinkę miestiečiai bei miesto svečiai galėjo patys įsijausti į tikrų aktorių roles - jie kūrė improvizacijų šou. Suaugusieji šiame renginyje buvo aktyvesni idėjų ir situacijų siūlytojai, na o mokiniai galėjo pademonstruoti savo aktorinius sugebėjimus. Improvizacijų šou vedėja Reda Lišauskaitė padėjo sukurti personažus, kuriuos turėjo įkūnyti renginio dalyviai. Taip pat jiems buvo suteikta galimybė patiems pakreipti situaciją į vieną ar kitą pusę. Į be jokio pasiruošimo vykusius vaidinimus buvo įtraukti tiek panorę vaidinti, tiek sėdintys žmonės.  Sukurtos situacijos pralinksmino tikrai visus ir susirinkusieji puikios nuotaikos kupini galėjo toliau stebėti dienos programą. 

Kultūros ir laisvalaikio centro didžiojoje salėje popietei įpusėjus visi norintys galėjo stebėti Naujosios Ūtos mėgėjų teatro (vad. Anelė Lukjančiuk) pasirodymą. Vaikai nustebino itin gražiu vaidinimu "Miestas be meilės". Vaikų aktoriniai gabumai nepaliko abejingo nei vieno.

Teatro dieną vainikavo režisieriaus E. Nekrošiaus legendinio spektaklio "Hamletas" vaizdo įrašo peržiūra. Ir nors ir Teatro dienos minėjimo renginiai daug susidomėjusiųjų nesutraukė, renginio organizatoriai džiaugėsi, kad bent jau tie, kurie atvyko, nusivylę tikrai neliko, o tik džiaugėsi, kad tokios šventės apskritai vyksta. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius