-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 07 11

Reabilitacijos centre – dailininkų pleneras su gydomąja misija

Menas ir medicina – tarpusavyje glaudžiai susijusios sritys, kurių sąveika gali duoti puikių rezultatų negalios ar ligos kamuojamiems žmonėms.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 Pleneras

Menas ir medicina – tarpusavyje glaudžiai susijusios sritys, kurių sąveika gali duoti puikių rezultatų negalios ar ligos kamuojamiems žmonėms. Tuo įsitikinę netoli Kauno įsikūrusio reabilitacijos centro „Atgaiva tau“ vadovai surengė dailininkų plenerą „Meno ir spalvų terapija“, kurio metu savo kūrybinius sumanymus įgyvendins ne tik menininkai, bet ir centre gydomi pacientai, dalyvausiantys dailės terapijos užsiėmimuose.

Trečiadienį reabilitacijos centre prasidėjęs pleneras tęsis daugiau kaip savaitę – iki liepos 15 d. Jo metu „Atgaiva tau“ pacientai galės pasinerti į spalvų ir meno pasaulį, po kurį juos vedžios žinomi Lietuvos menininkai Aleksandras Vozbinas, Juozas Pranckevičius, Svajūnas Armonas, Antanas Beinaravičius, Algimantas Stanislovas Kliauga, Lena Chvičija.

„Plenero tikslas – ne tik kurti patiems, bet ir padėti kitiems per kūrybą išlaisvinti savo emocijas, kūrybines galias ar spalvomis išlieti susikaupusį nerimą. Todėl labai smagu, kad jame dalyvauti sutiko ne tik didelę kūrybinę, bet ir pedagoginę patirtį turintys dailininkai. Neabejoju, kad jų kūrybinė energija įkvėps mūsų pacientus naujų galių ir galimybių ieškojimams“,  – teigė reabilitacijos centro „Atgaiva tau“ direktorius psichiatras Leonas Kačinskas.

Keletas centro pacientų vos sužinoję apie vyksiantį plenerą iš karto panoro dalyvauti dailės terapijos užsiėmimuose. Kiti iš pradžių nusprendė būti stebėtojais ir prie molbertų stoti vėliau. Daugiau kaip 35 metų sanatorinio gydymo patirtį turinčiame centre gydomi žmonės su judėjimo, atramos aparato, ginekologiniais susirgimais.

„Savo pacientams siekiame užtikrinti ne tik aukštos kokybės sanatorinio bei reabilitacinio gydymo ir sveikatinimo paslaugas. Mums rūpi nuolat pasiūlyti naujoves, kurios suteiktų išskirtinumą gydymuisi ir poilsiui mūsų centre“, – kalbėjo L.Kačinskas.

Visame pasaulyje pripažinta ir Lietuvoje vis labiau populiarėjanti dailės terapija, kaip papildoma šiuolaikiško gydymo priemonė, yra taikoma įvairiems fiziniams bei psichikos susirgimams gydyti. Užsiėmimų metu siekiam ne išugdyti profesionalius dailininkus, o išlaisvinti kiekviename žmoguje esančią vidinių galių ir sveikatos potenciją.

Dailė terapijos ištakos glūdi gilioje senovėje. Išlikęs iki mūsų laikų šis gydymo metodas ypač išpopuliarėjo XX a. viduryje, o aštuntojo dešimtmečio pradžioje Anglijoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose atsirado dailės terapeuto profesija. Šios srities specialistus dabar ruošia daugelis pasaulio universitetų.

Pušynų ir Neries apsuptyje įsikūręs reabilitacijos centras „Atgaiva tau” skaičiuoja ketvirtą savo veiklos dešimtmetį. Centre teikiamos medicininės reabilitacijos, sveikatinimo paslaugos. Vieta pritaikyta gydymuisi, ramiam ir aktyviam poilsiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius