-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 08 31

„Red Hot Chilli Peppers“ albumo „I'm with you“ apžvalga

Po paskutiniojo ,,Čili Pipirų" dvigubo disko ,,Stadium Arcadium" išleidimo praėjo penkeri metai. 2009 metais grupė išsiskyrė su gitaristu Johnu Frusciante.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Po paskutiniojo ,,Čili Pipirų" dvigubo disko ,,Stadium Arcadium" išleidimo praėjo penkeri metai. 2009 metais grupė išsiskyrė su gitaristu Johnu Frusciante. Šis išsikyrimas grupei galėjo pasibaigti visišku iširimu, tačiau šiemet pasirodantis jų albumas I'm With You, Pipirus tiesiog pakelia kaip feniksą iš pelenų naujam gyvenimui. Anthony Kiedis dainoje ,,The Adventures Of Rain Dance Maggie" atrodytu su pasididžaivimu dainuoja: ,,Tik Tak aš noriu siaust kaip devyniasdešimtaisiais". Perklausius plokštelę, tenka sutikti su šiuo Pipirų teiginiu.

Flea viename interviu, kuomet grupė dar įrašinėjo I'm With You, pasakojo, kad įrašinėdami šį albumą jie prisimena viską, nuo ko prasidėjo grupės gyvenimas ir sugrįšta prie savo šaknų.

„The Red Hot Chilli Peppers“ vadybinkui niekaip nesisekė rasti žmogaus, kuris galėtų pakeisti tuštumą, kurią pasiliko išvykus Frusciantei, kurio sugebėjimai, buvo labai ryškiai girdimi paskutiniuose Pipirų kompaktuose. Nepaisant to Čili pipirai grįžo prie savo freaky style, funk punk'o pradmenų, kurį Kiedis, Flea ir būgnininkas Chadas Smithas perdirbo: lengvai įsimenantys ir išjudinantys ritmai vyrauja beveik visuose kūriniuose. Pipirai taip pat pridėjo ir Rytų Afrikos ritmų, kurie girdimi dainose ,,Ethiopia" ir ,,Waiting On a Friend", nepaigailėjo elegancijos ir lyriškumo prieskonio dainoje ,,Meet Me At The Corner" bei nepamiršo Lotynų Amerikos ritmų, kurie puikiai jaučiami kūrinyje ,,Did I Let You Know".

Naujasis gitaristas Joshas Klinghofferis, kuris anksčiau dirbo su Beck ir Gnarlsu Barkley puikiai tinka šiam bandymui, kai Pipirai seną stilių pistengiasi įkūnyti į naujas formas. Jis yra tikslus, tačiau sunkiai įsimenamas, mat vietose, kur Frusciante jo vietoje būtų atlikęs savo solo, jis tiesiog stengiasi taisyklingai išpildyti ritmą.

Šį Čili Pipirų atsinaujinimą lemia ne tik muzikiniai pokyčiai, bet ir emociniai. Dar vienas praradimas palietęs šį albumą yra ir vieno jų labai artimo draugo, vieno Los Andželo klubų savininko Brendano Mulleno mirtis. ,,Brendan's Death Song" prasideda su lengva akustine alegorija (,,Tu žinai, kad tai tavo daina, tavo atsisveikinimas" beveik pašnibždomis dainuoja Kiedis), šioje dainoje taip pat galima pajausti ir tai, kaip Kiedis pats pabrėžia savo mirtingumą. Lengva ir intymi Jimmy Hendrixo stiliaus baladė ,,Police Station" papildo Mulleno gyvenimo istoriją.

Čili Pipirai šioje plokštelėje sugebėjo suderinti prašmatnumą ir jautrumą. Visi kūriniai su potekstėmis, todėl tikrai nenuobodūs, tačiau labai lengvai ir gerai ,,susiklausantys". Taigi, su dideliu džiaugsmu galiu pasakyti- draugai, pagaliau sulaukėm!!!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius