Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 11

Reikia prisukti varžtelį? Gražiai paprašyk ir mechanikas tai padarys! (video)

Neseniai kino teatruose pasirodęs filmas „Mechanikas“ – nuolatinio veiksmo, nenuspėjamumo ir nedidelės fantazijos rinkinys.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Neseniai kino teatruose pasirodęs filmas „Mechanikas“ – nuolatinio veiksmo, nenuspėjamumo ir nedidelės fantazijos rinkinys. Alpstantiems dėl „Hitmano“, „Transformerio“ ir kitų veiksmo filmų „Mechanikas“ garantuotai patiks. Na, o vakarais žiūrintiems „Nusivylusias namų šeimininkes“ Jasono Stathamo šutvės vaidyba įspūdžio gal ir nepaliks.

Kerštas – tai patiekalas, kuris geriausias šaltas. Visa filmo esmė yra šioje frazėje, ne kartą ištartoje ir pačiame filme „Mechanikas“. Jo pagrindinis herojus – Arthuras Bishopas (J. Stathamas), dirbantis „užduočių vykdytoju“. Tos užduotys kone visada būna susietos su vienu konkrečiu nurodymu – pašalinti konkretų žmogų.

Vienas, antras, trečias, „-nioliktas“, „-iasdešimtas“... Taip, A. Bishopas šioje veikloje patirties turi. Užsakovų taip pat – jie dažnai keičiasi, tačiau vienas kitas kartais tampa draugais. „Trust no one“ (nepasitikėk niekuo (pasiskolinta iš „X-Failų“)) – ši frazė taip pat tiktų „Mechaniko“ apibūdinimui. Jos teisybė ypač išryškėja  filmo pradžioje, kai Arthuras gauna užduotį nužudyti savo gerą draugą ir buvusį užsakovą.

Nuo šio vingio likusio filmo siužeto pasakoti nevertėtų – kas norės, pasižiūrės „Mechaniką“ kino teatre ir sužinos viską pats. Kitaip sakant – būtinai pasižiūrės. Ne veltui populiariausias pasaulyje filmų interneto portalas imdb.com „Mechaniką" įvertino 6.9 balo dešimtbalėje skalėje (teoriškai – devynbalėje, nes tik du filmai ten turi aukštesnį nei 9 įvertinimą), o turbūt žinomiausias tokio pobūdžio puslapis Lietuvoje obuolys.lt skyrė net 86 proc. iš šimto galimų. Įvairiausių kino kritikų atsiliepimai taip pat neblogi.

Trumpai tariant, J. Stathamas dar kartą gavo vaidmenį, idealiai tinkantį jam pačiam. Pagarsėjęs kaip puikus įvairių veiksmo filmų ir trilerių aktorius, po „Mechaniko“ anglas dar labiau pakėlė savo atlygio bei populiarumo kartelę.

Tiesa, šįkart jis veikė ne vienas – kompanijoje buvo Steve'as McKennas (Beną Fosterį), kuris taip pat nepasišiukšlino. Bet čia vėlgi verta prisiminti abi tekste minėtas frazes, nes jos šių veikėjų santykius labai tiksliai apibūdina.

VIDEO:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius