Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 29

Romantiškoms porų iškyloms – tinklaraštininkės receptai (nuotraukos)

Lygiai prieš metus Neries upės krantinėje, šalia senojo Žvėryno tilto, buvo atidaryta jaunavedžių piknikų zona su joje įrengtomis 20 suporuotų kėdučių. Ši vieta įtiko vilniečiams: esant geram orui ten kasdien galima pamatyti įvairaus amžiaus porų – ne tik jaunimo.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 Receptai

Lygiai prieš metus Neries upės krantinėje, šalia senojo Žvėryno tilto, buvo atidaryta jaunavedžių piknikų zona su joje įrengtomis 20 suporuotų kėdučių. Ši vieta įtiko vilniečiams: esant geram orui ten kasdien galima pamatyti įvairaus amžiaus porų – ne tik jaunimo.

Pirmųjų šios zonos metinių proga lietuviško kulinarinio tinklaraščio Savaitgaliorendezvous.blogspot.com autorė Jurga Mižutavičiūtė parengė keturis patiekalų, tinkančių iškyloms, receptus.

„Norėjau pasiūlyti kelis naujus receptus, pagal kuriuos pagaminti patiekalai būtų ne tik skanūs, bet ir nesunkiai pagaminami, patogūs transportuoti ir valgyti lauke. Tikiuosi, kad jie ne tik jaunavedžius, bet ir kitas poras įkvėps romantiškiems pasisėdėjimams Neries krantinėje“, – sakė tinklaraštininkė.

Duonelės su mocarela

Reikės: 250 g miltų 3 g sausų mielių 150 ml vandens ½ a. š. druskos alyvuogių aliejaus patepimui Įdarui: 100 g vytinto kumpio 1 mocarelos kamuoliukas (120 g) 3 nedideli pomidorai Bazilikų lapelių

1.    Iš miltų padarome „šulinį“, išberiame mieles ir į vidurį supilame vandenį. Su šakute pradedame viską atsargiai maišyti. Kuomet matome, kad vanduo su miltais susimaišė, pradedame minkyti. Jei trūksta miltų, šiek tiek pridėkite. Minkyti reikia apie 5 minutes tol, kol tešla tampa elastinga ir nelimpanti prie rankų. 2.    Sudedame tešlą į dubenį, uždengiame švariu virtuviniu rankšluosčiu ir padedame šiltai 1 valandai. 3.    Per tą laiką supjaustome kumpį, supjaustome mocarelą į 6 dalis, pomidorus perpjauname į keturias dalis. 4.    Po valandos tešla turi būti padvigubėjusi. Tuomet ją dar kartą išminkome. Padaliname į 6 dalis. Su kočėlus iškočiojame paplotėlius. 5.    Įmame keksiukų kepimo skardą, ją ištempame aliejumi, dedame ten tešlą, suformuojame tokius kaip ir „dubenėlius“. Sudedame įdarą – kumpį, mocarelą, pomidorus ir baziliko lapelius. 6.    Dar kartą padedame šiltai 1 valandai. Po valandos tešla bus šiek tiek pakilusi. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40-45 minutes.

Mini kišai (prac. Quiche) su lašiša

Reikės: 6 keksiukų formelių 3 lapelių bemielės sluoksniuotos tešlos 10 g sviesto kepimui 50 g šviežių špinatų 100 g lašišos filė ¼  a.š. malto muskato riešuto 1 kiaušinio (M dydžio) 30 ml natūralaus jogurto Druskos ir šviežiai maltų pipirų pagal skonį

1.    Su kepimo formelėmis išspaudžiame apskritimus, kuriuos dedame į formeles ir pirštais suformuojame krepšelius. Tešlą subadome šakute. Kepame orkaitėje 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje. 2.    Įkaitintoje keptuvėje ištirpiname sviestą. Sudedame špinatus ir kepame tol, kol špinatai sumažėja beveik dvigubai. Tuomet sudedame supjaustytą lašišą. Kepame 3-4 minutes, kol lašiša iškepa. Žuvį sutrupiname šakute, įberiame malto muskato riešuto ir viską išmaišome. Gautą masę po lygiai sudedame į formeles. 3.    Kiaušinį išplakame su jogurtu iki vienalytės masės. Pagal skonį įberiame druskos ir pipirų. Viską užpilame ant lašišos. 4.    Kepame 20 -25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais

Reikės: 3 lapelių sluoksniuotos bemielės tešlos 2 vidutinių obuolių 30 g razinų 30 g migdolų 2-3 v. š. skysto medaus 7.    Sluoksniuotos tešlos lapelius perpjauname per pusę. 8.    Riešutus susmulkiname ir sumaišome kartu su razinomis. Užpilame medumi. Viską išmaišome. 9.    Obuolius nulupame, perpjauname per pusę, išimame sėklas ir supjaustome plonomis riekelėmis. 10.    Riekeles išdėliojame ant tešlos lapelių, ant viršaus užberiame riešutų/razinų mišinio. 11.    Kepame 25-30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Šalta arbata

Reikės: 1 l vandens 2-3 a. š. juodosios arbatos 4 v.š. cukraus (arba pagal skonį) 1 apelsinas 1 citrina Ledo kubelių

1.    Arbatą užplikome verdančiu vandeniu. 2.    Sudedame supjaustytus riekelėmis apelsiną ir citriną. 3.    Suberiame cukrų ir išmaišome. Arbatą paliekame atvėsti iki kambario temperatūros. 4.    Į stiklines pridedame ledo kubelių, riekelėmis supjaustyto apelsino ir citrinos, dar galite įdėti mėtos lapelių ir užpilame atvėsusia arbata.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius