-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 24

Šauniausios Kauno NVO rinkimuose pergalę prisišaukė tyliausieji (nuotraukos)

Rugsėjo 22 dieną, ketvirtadienį, visus, užėjusius į pamėgtą Kauno barą „Džempub“ pasitiko vėliavos, skanduotės ir jauni besišypsantys veidai: čia vyko tradiciniais tampantys Kauno Šauniausios Nevyriausybinės organizacijos rinkimai. Renginyje, organizuotame praėjusių metų nugalėtojos – Kauno kolegijos studentų atstovybės (KK SA), dėl titulo varžėsi devynios komandos.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Rugsėjo 22 dieną, ketvirtadienį, visus, užėjusius į pamėgtą Kauno barą „Džempub“ pasitiko vėliavos, skanduotės ir jauni besišypsantys veidai: čia vyko tradiciniais tampantys Kauno Šauniausios Nevyriausybinės organizacijos rinkimai. Renginyje, organizuotame praėjusių metų nugalėtojos – Kauno kolegijos studentų atstovybės (KK SA), dėl titulo varžėsi devynios komandos: Kauno liberalus jaunimas, Akademinis politologų klubas, AISEC Kaunas, Lietuvos jūrų skautija, Kauno kurčiųjų jaunimo asociacija, Lietuvos medicinos studentų asociacija (LiMSA) bei trijų universitetų – KTU, VDU ir LSMU – studentų atstovybės. Atsakingas vertinimo ir taškų skaičiavimo darbas atiteko komisijai: Kauno vicemerui Povilui Mačiuliui, KK viešųjų ryšių komunikacijos tarnybos specialistui Vaidotui Rutkauskui, Kauno jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas“ pirmininkui Mantui Jurgučiui ir pernai šiuose rinkimuose kitoje barikadų pusėje dalyvavusiam KK SA nariui Mindaugui Ašmenskui.

Daugiausia pasiruošimo iš komandų pareikalavusi pirmoji rungtis – namų darbas – sulaukė ir daugiausia aplodismentų. Populiariausia šių metų prisistatymo forma tapo filmukai, kuriuos parodė net keturios iš devynių pasirodžiusių komandų. Akademinis politologų klubas savajame trumpam virto „A komanda“, LSMU SA – mafija su pliušiniu asiliuku ant boso kelių, o Lietuvos jūrų skautija ir KTU SA demonstravo akimirkas, užfiksuotas veiklos – tiek formalios, tiek ir nelabai – metu. Su „AISEC Kaunas“ šokėjų pagalba visi, buvę „Džempub“, aplankė įvairias pasaulio šalis, tuo tarpu LiMSA užsiėmė susirinkusiųjų lytiniu švietimu. Dvi komandos publiką pavergti mėgino muzika: Kauno liberalus jaunimas savo veiklą iliustruojančių nuotraukų fone dainavo, jog juos „jungia bendros idėjos ir norai“, o kone rimčiausią vakaro pasirodymą parengusi Kauno kurčiųjų jaunimo asociacija įkvepiančią dainą perteikė gestų kalba. Didžiausiu etapo siurprizu tapo VDU SA, pasiūliusi trumpą muzikinę kelionę per universiteto kursus ir į sceną išleidusi mergaites nupieštais ūsais ir berniukus trumpomis suknelėmis.

Po pirmosios rungties žiūrovai ir komisija atsisveikino su trimis komandomis – Akademiniu politologų klubu, Kauno liberaliu jaunimu ir LSMU SA, o likusios šešios turėjo sutelkti visą išmintį ir įveikti 10 protmūšio užduočių. Sužinoję, ką bendro turi apelsinas, bitė ir deguonis, kaip atsiranda kubiniai arbūzai ir kodėl laikrodžiai reklamose visada rodo dešimt minučių po dešimtos, susirinkusieji atsisveikino dar su trimis komandomis – AISEC Kaunas, Lietuvos jūrų skautija ir VDU SA. Įdomu buvo pastebėti, kaip skirtingai elgėsi iškritusių komandų nariai: vieni akivaizdžiai pyko, kiti tyliai išėjo, bet buvo ir tokių, kurie pasiliko iki pat pabaigos, stebėjo renginį, sirgo už kitus ir nuoširdžiai linksminosi.

Prieš finalinę užduotį surengtos šarados patikrino komandų sugebėjimą vienas kitą suprasti iš pusės žodžio. Tiksliau – visai be žodžių: mojuodami rankomis, krisdami ant žemės, vaizdžiai drebėdami ir kitaip bendraudami tik kūno kalba dalyviai turėjo perteikti savo komandos nariams tam tikrą žodį. Ši rungtis „atsijojo“ dar vieną komandą – LiMSA, ir, atspėję tokius žodžius kaip „motyvacija“ ir „vienybė“ tik per žingsnį nuo pergalės atsidūrė KTU SA ir Kauno kurčiųjų jaunimo organizacija. Nors pastariesiems vykdant užduotį iš vienos iš kitų etape dalyvavusių komandų pusės kelis kartus pasigirdo ne visai mandagių komentarų, esą kažkas pastebėjo gestų kalbos ženklų, kurie, suprantama, nebuvo ir negalėjo būti naudojami, tačiau komanda nesutriko ir rungtį įveikė be priekaištų.

Finalinė užduotis pareikalavo rinkimų dalyvių išradingumo – per minutę komandos turėjo pasiekti, kad kuo mažiau jų kojų ir rankų liestų grindis. Čia renginys pasisuko netikėta linkme: abiem komandoms, nors ir skirtingais būdais, pavyko galūnėmis visiškai neliesti grindų (vieni sugulė ant grindų galūnėmis į viršų, kaip ant nugaryčių parvirtę vabalai, kiti sukrito vienas ant kito pilvais žemyn, pakėlę viršun rankas ir kojas). Kadangi finalo rezultatai buvo lygūs, nugalėtoją nulėmė iki finalo surinkti taškai. 2009 metais rinkimus laimėjusiai KTU SA titulo susigrąžinti nepavyko: trijų taškų skirtumu laimėjo Kauno kurčiųjų asociacija – vienintelė komanda, skanduotėmis nemėginusi prisišaukti sėkmės, o publiką pavergusi ne spalvingais drabužiais ir pasitikėjimu savimi, o tyru nuoširdumu, radusiu vietą ir žūrovų, ir komisijos širdyse.

Vaida Sladkevičiūtė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius