-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 19 /09:49

Savanorystė – didelė jėga ir gebėjimas dirbti išvien!

Savanorystė reiškia ne vien darbą. Tai taip pat nėra ir pramoga. Tai nėra vien bendravimas ar įsiliejimas į visuomenišką veiklą. Savanorystė apima absoliučiai viską. Viską, ką...
Temos: 1 Gebėjimas

Savanorystė reiškia ne vien darbą. Tai taip pat nėra ir pramoga. Tai nėra vien bendravimas ar įsiliejimas į visuomenišką veiklą. Savanorystė apima absoliučiai viską. Viską, ką mes matome, jaučiame ar kitaip suvokiame, viską, ką darome savo pačių valia, niekieno neverčiami. Visa tai vienija didelė ir prasminga savanorystės idėja, kurios puoselėtojai lapkričio 14-ąją rinkosi tam, kad dar kartą primintų apie save, susitiktų vieni su kitais ir garsiai sušuktų: „Mes – už savanorystę!”

„Donorystė = Savanorystė“ – nuo 2011 metų gyvuojantis renginys, suburiantis kraujo donorystei ir savanorystei neabejingus žmones. Savanorystės idėja čia – pati svarbiausia. Savanorystė yra vienas iš neatlygintinos kraujo donorystės principų – kiekvienas neatlygintinas kraujo donoras, nusprendęs paaukoti kraujo, yra savanoris – be atlygio ir savanaudiškų paskatų dovanoja savo kraujo tam, kad išgelbėtų kito žmogaus gyvybę. Renginio organizatoriai, VšĮ Nacionalinis kraujo centras ir LSMUL Kauno klinikų Kraujo centras, džiaugiasi gausiu savanorystei ir donorystei neabejingų žmonių būriu. PLC PANORAMA Vilniuje ir PPC AKROPOLIS Kaune renginio dieną sulaukė daugiau nei 200 norinčių ne tik padovanoti kraujo sunkiai sergantiems šalies ligoniams, bet ir išreikšti savo pritarimą renginio idėjai dainomis, šokiais ir kitais talentais.

Renginio nuotaiką Vilniuje kūrė talentų talentai: AMI šokių grupė, „VYTA.LT” (Vaidonė Dabriškaitė, tapyba ant vandens), Eglė Armakavičiūtė ir Aistė Kazlauskaitė (piešimas ant veido), Prano Mašioto pradinės mokyklos muzikos studija „SinoNetto” (vadovė Darija Juodzevičienė), Rudaminos daugiafunkcinio kultūros centro lietuvių liaudies šokių grupė „Žiogeliai” (vadovė Ineta Dubininkytė), E. Pliaterytės pagrindinės mokyklos duetas Ieva Dilinikaitytė ir Kotryna Juodzevičiutė (vadovė Asta Ustinavičienė), Lindy Hop’o grupė „Lindy Hoperiai“ (vadovė Daiva Veliulytė), „Šviesos“ pradinės mokyklos vaikų dainavimo studija „Spalvoti sapnai“ (vadovės Živilė Gaspariūnienė ir Skirmantė Balčiūnaitė).

„Mes visi gebame būti ir dirbti išvien. Galime būti veiklūs ne tik dėl savęs, bet ir dėl kitų. Labiausiai – dėl kitų. Nes tai geriausias būdas tobulėti, mokytis, atrasti“ – pasakė kažkas, kas galbūt rašė šį tekstą ir mintyse palinkėjo visiems vieno, bet labai svarbaus – daug ir tikro bendravimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius