Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 22

Savicko paveikslų galerija kviečia į kalėdinę parodą

Nuo 2011 lapkričio 25 d. iki gruodžio 30 d. Savicko paveikslų galerijoje (Vilniaus g. 14, Vilnius) pristatoma Kalėdinė paroda. Parodos atidarymas lapkričio 25 d. (penktadienį) 18 val.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Nuo 2011 lapkričio 25 d. iki gruodžio 30 d. Savicko paveikslų galerijoje (Vilniaus g. 14, Vilnius) pristatoma Kalėdinė paroda. Parodos atidarymas lapkričio 25 d. (penktadienį) 18 val.

Galima sakyti, kad tai jau tampa tradicija. Nuo 2000 metų, - galerijos aktyvios veiklos pradžios - šiuo šventiniu laikotarpiu veikė parodos: „Menas ir Kalėdos: apsikabinimas", „Dovanoju tau paveikslą", „Mano mėgiamas motyvas", „Šventė", „Stebuklas"...

Šioje parodoje pristatoma  grupė dailininkų, kurie jau ne vienerius metus bendradarbiauja su galerija ir daugelis (be kai kurių naujų atradimų)  yra gerai žinomi Lietuvos žiūrovui.

Darbai parinkti taip, kad ne tik atspindėtų šio laikotarpio šventinę nuotaiką, bet ir tiktų dovanai, kuri turėtų ne tik  materialinę, bet ir dvasinę vertę. Tik dailės galerija, turinti ilgalaikią patirtį, gali patarti ir pasiūlyti kaip deramai investuoti į šiuolaikinius meno kūrinius. Parodoje dalyvauja dvylika  autorių ir kiekvienas skirtingai interpretuoja pasirinkta tema.

Viktoro Binkio natiurmorto žanras leidžia idealiai mėgautis kūrinio gimimo procesu, išgirsti muziką spalvose ir sugrįžti į prisiminimus.

Ryto Jurgelio kompozicijos  primena lietuvių  liaudies meno, senosios ornamentikos magiją, kosmogoninius mitus. Paslaptingi žmonių, paukščių, gėlių, debesų pavidalai nukelia žiūrovą ir į poetinių, egzistencinių metaforų pasaulį. Tačiau ne literatūriškumu, t.y. siužetu, o specifine tapybos kalba - spalva, faktūra, formų ritmika.

Arvydo Pakalkos  tapybinėse miniatiūrose architektūriniai motyvai žėri tarytum vitražiniai inkliuzai, poetiški, romantiški realybės fragmentai,  priartėjantys prie irealaus, fantastinio vaizdo.

Natalija Janekina parodoje pasakoja apie žmogų - neskubriai, ramiai ir iš lėto. Regis, kalbama apie paprastą kasdienybę, tačiau be jai būdingo šurmulio ir sumaišties, siekiant mažuose ir nereikšiminguose dalykuose įžvelgti tikrąsias esmes, žmogaus gyvenimo dėsningumus.

Raimondui Savickui kūrybos samprata  yra susijusi su paslaptimi, kai negali įspėti dailininko vizijos, gali tik spėlioti. Tarsi patenki į fantazijos pasaulį, kur forma ir spalva yra praradusi materialumą, jų vidinė šviesa įveikia medžiagos tamsumą net ekspresyvioje nostalgiškoje R. Savicko tapyboje.

Stebuklingiausi menine prasme - tapybiniai regėjimai: Aloyzo Stasiulevičiaus koloristinės Vilniaus bromų improvizacijos.

Pats didžiausias pasiekimas yra tai, kad visų kūrinių, rodomų parodoje, meninė sandara yra fantastiška ir paženklinta šviesia optimistine viltimi. Tai itin ryšku A.Savicko kūryboje. Net maištingas, ironiškas A.Vozbinas ar tragiškai susikaupęs L.Gutauskas - dabar šviesūs ir pakylėti, jų pateiktas pasaulio vaizdas gerokai nuskaidrintas ir tuo stebuklingas.

Tapybos ekspozicija išreiškia šiuo metu netikėtą, laimingą posūkį lietuvių tapyboje. Vaizdai lyg būtų pripildyti dieviškojo grožio, iškilę virš proziškos būties. Jie iššaukia nuostabos jausmą, o kartais net susižavėjimą.

Parodoje dalyvauja:

Viktoras Binkis, Leonardas Gutauskas, Simonas Gutauskas, Adomas Jacovskis, Natalija Janekina, Rytas Jurgelis, Arvydas Pakalka, Augustinas Savickas, Raimondas Savickas, Ramunė Savickaitė, Aloyzas Stasiulevičius, Aleksandras Vozbinas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius