-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 13

Scenos meistrai pasirodė „Muzikinėje žiemos pasakoje“ (nuotraukos)

Gražų sekmadienio vakarą, kai už lango krito nebylios snaigės ir mieste nurimo kasdienis triukšmas, klube „New York“ įvyko teatralizuotas miuziklas „Muzikinė žiemos pasaka“.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Žiema

Gražų sekmadienio vakarą, kai už lango krito nebylios snaigės ir mieste nurimo kasdienis triukšmas, klube „New York“ įvyko teatralizuotas miuziklas „Muzikinė žiemos pasaka“. Kūrinys skirtas ne vaikams, tačiau jie irgi galėjo čia išvysti savo pasaką.

Lietuvoje garsus atlikėjų tandemas pristatė savotišką pasaką, tačiau pritaikytą šiems laikams. Gražiausias meilės arijas gyvai atliko dainininkai Merūnas Vitulskis, Vilmina Navickaitė ir Vladas Kovaliovas. Pasakoje šoko Nerijaus Juška ir jo baleto mokyklos auklėtiniai. Fortepijonu skambino Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro koncertmeisterė Julija Antonova. Smėlio piešiniais pasaką iliustravo projekto sumanytoja, smėlio dailininkė Jurgita Minderytė, kuri kartu su Vygantu Kazlausku režisuoja šį gyvai atliekamą teatralizuotą miuziklą.

Nors renginys turėjęs prasidėti 18 val. buvo nukeltas visa valanda vėliau, laukti vertėjo. Priešpilnėje žiūrovų salėje pasaka prasideda ramia įžanga, po kurios seka dainininkų arijos ir duetai, kuriuos vėlgi papildo pasakotojas. Istorija sekama lietuvių kalba, tačiau dainuojama angliškai. Mažosios balerinos ir vyresniosios jų kolegės savo kostiumais sužavėjo visus susirinkusius klubo salėje. Teatrinės dekoracijos ir atlikėjų profesionalumas net mažumėlę nustebino.

Tačiau negalima pasakyti, kad viskas buvo tobula. Antroje dalyje dainininkas Merūnas gal dėl repeticijų stokos, gal dėl anglų kalbos, kuria ir buvo atliekami bemaž visi kūriniai, mažumėlę „susikirto“ dainuodamas duetą. Susidarė įspūdis, kad atlikėjas tiesiog pamiršo žodžius. Žinoma, nebūna to blogo, kas neišeitų į gera – dainininkė Vilmina Navickaitė tiesiog gražiai išlygino šią spragą. Įspūdingiausiai ir aktyviausiai reiškėsi Vladas Kovaliovas. Viso spektaklio metu jis gebėjo įsijausti į kelių personažų amplua ir, žinoma, puikiai susitvarkė ne tik su vaidyba, bet ir balsu. Pagrindinį vaidmenį lyg ir turėjęs atlikti Merūnas liko scenos vilko Vlado Kovaliovo ir Vilminos Navickaitės šešėlyje.

Retas atvejis šiais laikais – miuzikle šokančios balerinos. Tačiau čia jos buvo nepakartojamos. Mažųjų balerinų pasirodymas gal ir nebuvo pats tobuliausias, gal ne vienam sukėlė šypsnį, tačiau jos pavergė žiūrovus savo didžiule aistra šokiui ir pastangomis atrodyti kuo puikiausiai.

Vertinant „Muzikinę žiemos pasaką“ iš šalies galima pasakyti, kad tai yra žinomų dainų ir kitų miuziklų ištraukų kratinys. Šiuokart jis „skambėjo“, tačiau kažko unikalaus vis dėlto nebuvo galima išvysti. „Jesus Crist Superstar“ ir filmo „Mulen Ružas“ garso takelių samplaika nepadarė didelio įspūdžio, juolab kad nebuvo didelės improvizacijos, ir žiūrovai galėjo išgisti tik tai, ką jau tikriausiai buvo girdėję. Vis dėlto jų atlikimas dainininkams tikrai pavyko.

Verdiktas: Įdomus tetralizuotas miuziklas, kuris patiks įvairaus amžiaus klausytojui, tačiau gal kiek nuvils naujesnio skambesio ieškotojus.

Vertinimas: 8/10

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius