Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 19

Šiaulių dailės galerijoje – trijų šalių menininkai

Šiaulių dailės galerijoje rugsėjo 19 d. 17 val. bus atidaryta Draugaujančių miestų Jelgavos (Latvija), Pernu (Estija) ir Šiaulių menininkų vaizduojamojo meno paroda „777“. Tai...

Šiaulių dailės galerijoje rugsėjo 19 d. 17 val. bus atidaryta Draugaujančių miestų Jelgavos (Latvija), Pernu (Estija) ir Šiaulių menininkų vaizduojamojo meno paroda „777“. Tai bus įvairiaspalvė paroda, kuria tikimasi sudominti ir menininkus, ir visus naujais meno procesais besidominčius šiauliečius.

Projekte bus pristatomos trys teminės parodos, kurias kuruoja Alar Raudoja, Maris Brancis ir Virginijus Kinčinaitis. Estai pristatys šiuolaikinio meno parodą  “AKT7/act7”,  kurioje įvairiais aspektais bus varijuojama Šiaulių dienoms taip svarbia septyneto tema. Parodoje dalyvauja garsūs ir netradicine kūryba intriguojantys Mila Balti, Billeneeve, Andrus Joonas, Pusa, Janno Bergmann, Alar Raudoja,Ville-Karel Viirelaid.

Šiuolaikinis estų menas iš Baltijos šalių konteksto išsiskiria savo ryškiaspalve alegorine tapyba, provokuojančiais performansais. Todėl meninių intrigų parodos atidaryme tikrais bus.

Jelgavos menininkai Ilze Emse-Grinberga, Maris Grinbergs, Ilizane Grinberga pristatys taikomojo meno kolekciją. Tai šeimyninis tandemas, puoselėjantis geriausias keramikos, porceliano, odos meno tradicijas. Šiaulius šį kartą atstovaus pati jauniausia karta, kurios kūrybinės raiškos erdvė yra socialiniai interneto tinklai.

Ernesta Šimkienė, Dailės galerijos vyriausioji specialistė, sako, kad į parodos „777“ atidarymą reikia keliauti pusvalandžiu anksčiau. „Praeikite pro Kaštonų alėją. Ten tuo metu turėtumėte pamatyti kai ką gražaus ir netikėto – tai ką jauni žmonės sukūrė dailės galerijos vasaros edukacinių užsiėmimų metu. Žmonėms labai sveika kartais išklysti iš kasdienio maršruto – vieną žingsnį į šoną, kad atsivertų nauja galimybė ar pažinimas“, – intriguoja pašnekovė.

Kalbėdama apie parodą, E. Šimkienė pabrėžė, jog kuo toliau, tuo labiau suvokia – didžiausia vertybė yra žmonės ir bendravimas: „Nuoširdžiai norisi, kad miestas būtų kupinas aktyvių ir atsakingų piliečių, kurie stengiasi kurti miestą. Daugeliui užtenka tik bakstelėjimo,impulso, kad jis ryžtųsi nueiti į parodą, kažką sukurtų ar pradėtų naują iniciatyvą. Panašiai kaip su šypsena – jei nuoširdžiai nusišypsai, tuo užkreti ir kitus.“

Menotyrininkas Virginijus Kinčinaitis taip pat kviečia visus į Šiaulių dailės galeriją: „Kviečiu pasimėgauti skandalingu performansu, puikia paroda su klasikiniu latvių menu. Taip pat bus ir teminė paroda, sudaryta vien iš socialinių tinklalapių nuotraukų. Šiaulių dailės galerija įsipareigoja šiauliečiams pristatyti visas meno naujoves – nesvarbu, nori jie to, ar ne. Mes verčiame susipažinti su tuo. Siekiame ugdyti visapusiškas asmenybes Šiauliams.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius